Högsbo

I Högsbo har du nära till stan, Slottsskogen, Ruddalen och havet. Här finns närhet till service, kommunikationer och skolor och förskolor.  

 

Våra fastigheter i Högsbo

Högsbo i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 1223

    Lägenheter

  • 11

    Lokaler

Natur och fritid

I Högsbo har du nära till natur, hav och city. I området finns diverse fritidsaktiviteter så som tennisbana, Frölunda Borg Hockey, scoutförering, gym, Högsbos skjutbana och Höjdens trädgårdskollektiv. Här finns också flertalet lekplatser samt Ruddalens naturområde med skridskobana och inte långt bort ligger Änggårdens naturreservat. På cykelavstånd finner du Saltholmens badplats.

Skola och förskola

I närheten ligger flertalet förskolor; du hittar bland annat Tunnlandsgatan 3 förskola samt nybyggda Örtugsgatans förskola. Utöver det ligger Montessoriförskolan Trädet och 5-6 kommunala förskolor inom gångavstånd.

För barn i skolåldern finns Västerhedsskolan med 230 elever upp till åk 3. Skytteskolan ligger i nära anslutning till Änggården och har elever upp till åk 6. 2023 kommer dessutom Skytteskolan  renoveras för att husera elever från förskoleklass till åk 9. På Flatåsskolan går ca 450 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Flatåsskolan har också en särskild undervisningsgrupp med elever från olika skolor i området och som har särskilda behov.

Vardagsservice, butiker och lite till

I närheten av Pennygången och Ekebäckshöjd har vi byggt ett nytt äldreboende som huserar ICA och gym i bottenplan. Utöver det ligger Hemköp inte långt bort. Dessutom planeras för café, service och restaurang i Ekebäckshöjd när det står helt klart. Inflytt för ny service planeras till 2022. Du har även bibliotek i närheten.

Letar du efter apotek, butiker och restauanger ligger Frölunda Torg ca en kvart bort med spårvagn, och bussen till stan tar ca 20 minuter. Eller så cyklar du till Mariaplan där de har blombutik, fiskaffär, deli och ett stort utbud av restauranger. Till Mariaplan tar det ca 10 minuter att cykla, lite beroende på var i området du bor. Även i Kungssten ligger en del butiker och restauranger. 

Resa till och från hemmet

Närmsta hållplats för kollektivtrafik är Sjupundsgatan och Fyrktorget.  Från de olika hållplatserna kan du välja buss som tar dig in till stan, Marklandsgatan och Kungssten. Spårvagn går till Förlunda Torg och stan från Axel Dahlströms torg. I vissa hus har du även väldigt nära till Marklandsgatan, där du kan åka över hela Göteborg med omnejd. Du kan också bli medlem i bil- och cykelpool eller cykla på de välutbyggda cykelvägarna mot stan, Slottsskogen och havet. Vill du köra bil finns det tillståndsparkering att hyra i området. 

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller på taken på Ekebäckshöjd för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. Precis som grannen Pennygången kommer solcellerna hjälpa oss producera grön el. 

Adoptera kruka

Varje vår erbjuder vi hyresgästerna att adoptera en kruka. Det innebär att vi tillhandahåller krukor och blommor där krukorna sedan placeras ut vid portarna så alla får njuta av dem. Vi vill också främja den biologiska mångfalden genom att välja blommor som bin och andra insekter vill ha.

Resa hållbart

På Stena Fastigheter har vi ett löfte om att det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart i våra kvarter. En del i det är att erbjuda enkla alternativ som gör det möjligt för dig att resa på hållbara sätt. Tillsammans med Göteborgs stad jobbar vi aktivt med att ta fram mobilitetslösningar till alla våra kvarter och har ständigt en dialog för att cykelvägar, kollektivtrafik och annan infrastruktur ska fungera i, och omkring, våra områden.