Högsbo

I Högsbo har du nära till stan, Slottsskogen, Ruddalen och havet. Här finns service, goda kommunikationer, skolor och förskolor.  

 

Våra fastigheter i Högsbo

Högsbo i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 1223

    Lägenheter

  • 11

    Lokaler

Natur och fritid

I Högsbo har du nära till natur, hav och city. I området finns olika fritidsaktiviteter som tennisbana, Frölunda Borg Hockey, scoutförening, gym, Högsbos skjutbana och Höjdens trädgårdskollektiv. Här finns också flertalet lekplatser samt Ruddalens naturområde med skridskobana och inte långt bort ligger Änggårdens naturreservat. På cykelavstånd finner du Saltholmens badplats.

Barn som ritar

Skola och förskola

I närheten finns flertalet förskolor, du hittar bland annat Tunnlandsgatan 3 förskola  samt nybyggda Örtugsgatans förskola. Utöver det ligger Montessoriförskolan Trädet och 5-6 kommunala förskolor inom gångavstånd.

För barn i skolåldern finns Västerhedsskolan med 230 elever upp till åk 3. Skytteskolan ligger i nära anslutning till Änggården och har elever upp till åk 6. 2023 kommer dessutom Skytteskolan renoveras för att husera elever från förskoleklass till åk 9. På Flatåsskolan går ca 450 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Flatåsskolan har också en särskild undervisningsgrupp med elever från olika skolor i området och som har särskilda behov.

Vardagsservice, butiker och lite till

Intill Pennygången och Ekebäckshöjd finns ett nybyggt äldreboende med ICA och gym i bottenplan. Utöver det ligger Hemköp inte långt bort. Dessutom planeras det för café, service och restaurang i det nya kvarteret Ekebäckshöjd när det står klart. Inflytt för ny service planeras till 2022. Du har även bibliotek i närheten.

Letar du efter apotek, butiker och restauanger ligger Frölunda Torg ca en kvart bort med spårvagn, och bussen till centrum tar ca 20 minuter. Eller så cyklar du till Mariaplan där det finns blombutik, fiskaffär, deli och ett stort utbud av restauranger. Till Mariaplan tar det ca 10 minuter att cykla, lite beroende på var i området du bor. Även i Kungssten ligger en del butiker och restauranger. 

Resa till och från hemmet

Närmsta hållplats för kollektivtrafik är Sjupundsgatan och Fyrktorget. Från de olika hållplatserna kan du välja buss som tar dig in till centrum, Marklandsgatan och Kungssten. Från Axel Dahlströms torg tar du spårvagn till Frölunda Torg och Centrum. I vissa hus har du även väldigt nära till Marklandsgatan, där du kan åka över hela Göteborg med omnejd. Du kan också bli medlem i bil- /cykelpool och cykla på de väl utbyggda cykelvägarna mot stan, Slottsskogen och havet. Vill du köra bil finns det tillståndsparkering att hyra i området. 

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller på taken på Ekebäckshöjd för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. Precis som grannen Pennygången kommer solcellerna hjälpa oss producera grön el. 

Adoptera kruka

Varje vår erbjuder vi hyresgästerna att adoptera en kruka. Det innebär att vi tillhandahåller krukor och blommor där krukorna sedan placeras ut vid portarna så alla får njuta av dem. Vi vill också främja den biologiska mångfalden genom att välja blommor som bin och andra insekter gillar.

Resa hållbart

Det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart i våra kvarter. Hos oss ska du kunna resa på ett hållbart sätt, därför erbjuder vi olika mobilitetslösningar och har en dialog med staden kring cykelvägar, kollektivtrafik och annan infrastruktur