Kortedala

 Kortedala karaktäriseras av en lugn miljö med hus om 3-4 våningar. Kvarteren är centrerade kring allmänna torg och har öppna, gröna gårdar mellan husen.

 

Våra fastigheter i Kortedala

Kortedala i siffror

  • 4

    Fastigheter

  • 815

    Lägenheter

  • 10

    Lokaler

Natur och fritid

I Kortedala där våra fastigheter är belägna finns ett naturnära område med många stora grönområden där du kan promenera och motionera. Mellan husen är det lugna och gröna gårdar. Mellan alla våra hus har vi byggt en frisbeegolfbana.

En kvarts bilfärd bort ligger populära Vättlefjäll, med många och långa vandringsleder. För idrott och sport ligger Kortedalavallen med stora fotbollsplaner och föreningsverksamhet från Kortedala IF.

I egna lokaler i Kortedala ligger Pläjset, ett fantastiskt ideellt initiativ som har öppen förskola, barnkvällar och läxhjälp för alla barn i området. Det är föräldrarna själva som är med och bidrar till att Pläjset sköts.

Barn som ritar

Skola och förskola

I Kortedala finns flertalet skolor och förskolor. Bland annat finns Talldungeskolan som bedriver verksamhet för F – 3. För de äldre barnen ligger Utmarksskolan som har skolgång för åk 4 -9, med sammanlagt 350 elever.

För de allra minsta barnen finns två stycken förskolor på gångavstånd från bostäderna i Kortedala. Den ena är Vildingen, som är beläget på Januarigatan 46, den andra är nybyggda Januarigatans Förskola.

Pläjset, ett ideellt initiativ drivet av föräldrarna i området, har även öppen förskola vissa dagar i veckan, samt läxhjälp vissa kvällar.

Vardagsservice, butiker och lite till

I närheten ligger Årstidstorget där det finns frukt och godisbutik, servicebutik, pizzeria, vårdcentral, barnavårdscentral, BVC. 

På Citytorget hittar du närmaste mataffär, ICA Nära. Här finns även en charkuteributik, bageri och kvartersrestaurang.

Vid Kortedala Torg finns matbutik, gym, godisaffär och några restauranger.

Resa till och från hemmet

Närmsta hållplats för kollektivtrafik är Janurigatan, där spårvagn 7 och 11 går. Det är täta avgångar och linje 7 och 11 tar snabbspåret och har bra anslutningar för att ta dig runt hela Göteborg.

I området finns tillståndsparkering, vilket betyder att du inte har en fast plats, utan får stå på alla parkeringen som tillhör området.

Cykel- och gångvägar är väl utbyggda in mot stan och runt omkring i området.

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Pläjset

Pläjset är ett initiativ från ett av våra boende i området, och är en plats för alla barn i området att umgås på. En trygg plats där vänner från gården kan mötas och föräldrar kan ta hjälp av varandra. Här samarbetar initiativtagarna med Stena Fastigheter, samt arbetar ihop med Göteborgs Stad med olika kurser. Dessutom bedrivs ideell läxhjälp.