Lunden

Lunden är beläget på höjden i Östra Centrum, Göteborg. Våra fastigheter ligger nära Redbergsplatsen och Östra kyrkogården.

 

Våra fastigheter i Lunden

Lunden i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 356

    Lägenheter

  • 5

    Lokaler

Natur och fritid

Lunden ligger centralt beläget vid Redbergsplatsen, vilket betyder att du har nära till naturområdena vid Härlanda Tjärn och Delsjön. Det är också vackert att promenera i östra kyrkogården som ligger ett stenkast från lägenheterna i Lunden. Många uppskattar också att promenera upp på Lunden-berget för att njuta av utsikten. I närheten ligger Överåsvallen där Lunden ÖBK har sin hemmaplan. Intill Redbergsplatsen ligger och Redbergsparken, en trevlig liten park att promenera i eller rasta hunden i. I området finns också flera lekplatser.

Skola och förskola

Här finns flertalet förskolor att välja mellan för de mindre barnen, både kommunala och privata. För de större barnen finns Nya Lunden-skolan som närmsta alternativ. Rör du dig lite längre finns ett gäng andra skolor att välja mellan, både privata och kommunala.

Vardagsservice, butiker och lite till

I östra centrum av Göteborg hittar du både restauranger, butiker, caféer och matvarubutiker. Många av dem är centrerade till närbelägna Olskroken och Redbergsplatsen men på mellangatorna finns flertalet mysiga ställen att besöka. Både butiker och enklare restauranger till mer påkostade ställen.

Vill du utforska större delar av ditt närområde kan du promenera till Kålltorp och Örgryte och finns både klassiska kvarterskrogar och trendigare matställen.

Resa till och från hemmet

Från Lunden kan ta du dig enkelt med någon av de många spårvagnar och bussar som stannar vid Redbergsplatsen. Alternativ tar vägen genom Örgryte och stannar precis utanför husen. Kör du bil har du gatuparkering samt nära till påfarterna för både E6 och E20.

Cykla tar inte många minuter in till centrala Göteborg med väl utbyggda cykelvägar.

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Adoptera kruka

Varje vår erbjuder vi hyresgästerna att adoptera en kruka. Det innebär att vi tillhandahåller krukor och blommor där krukorna sedan placeras ut vid portarna så alla får njuta av dem. Vi vill också främja den biologiska mångfalden genom att välja blommor som bin och andra insekter vill ha.