Caroli

Carolikvarteren eller Caroli City som det också ibland kallas är den Östra delen av den ”Gamla Staden”. Den gamla staden är en beteckning av den medeltida stadskärnan i Malmö. Caroli ligger i centrala Malmö där det mesta bara ligger en kort cykeltur bort.

Vårt kvarter i siffror

  • 9

    Fastigheter

  • 650

    Lägenheter

  • 19

    Lokaler

Natur och fritid

Södra Promenaden längs med kanalen är ett härligt stråk att gå vid. De höga träden och närheten till vattnet skapar en oas-liknande känsla mitt i stan. Stråket ligger nära båda våra fastigheter på Södra Promenaden eller Lilla Kvarngatan har du stråket vid kanalen som granne.

Närmsta park är Rörsjöparken med en ny temalekplats.

Skola och förskola

Två av våra fastigheter på Caroli ligger en kort promenad från Österportskolan som är en grundskola, F-6. Har man mindre barn finns det flera förskolor, exempelvis Möllebackens förskola och populära S:t Gertruds förskola på Östergatan 3 som dessutom ligger i ett av Malmös äldsta kulturhus.

Vardagsservice, butiker och lite till

Vår fastighet på Humlegatan 24 ligger precis vid köpcentrumet Caroli, här har du alltså flera olika mataffärer, butiker och andra servicebutiker nära tillhands.

Boulebar ligger på Drottningtorget där du kan besöka Frankrike för en kväll, eller äta italiensk glass på Dolce Sicilia. På sommaren fylls även Drottningtorget av Bondens marknad där du kan handla lokalt odlade råvaror.

På andra sidan Carolikvarteren, nära Södra Promenaden, ligger Moderna Muséet vilket är ett populärt besöksmål för både stora och små i Malmö.

Resa till och från hemmet

I Malmö är det nära till allt och inom Malmö tar du dig lättast runt med cykel. Centrum, Värnhem och Triangel ligger med bara några minuters gångavstånd.

Det tar ca 10 minuter att gå till Centralstationen där du kan ta tåg till Ystad, Köpenhamn, Lund och Helsingborg m.fl.

Stadsbuss nummer 3 går från Värnhem och förbi Caroli upp till Västra hamnen och vidare förbi Tandläkarhögskolan.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.