Centrala Lund

Lund är den lilla staden med den stora känslan. Lund är unik i sitt slag med sin historia, kultur och variation - inte minst tack vare anrika Lunds universitet som lockar människor från hela världen. I centrala Lund har du närhet till dess kulturutbud, shopping, caféer och restauranger. Även torghandeln är en väsentlig del av centrum och den levande stadskänslan.

 

 

Vårt kvarter i siffror

  • 3

    Fastigheter

  • 195

    Lägenheter

  • 12

    Lokaler

Natur och fritid

Lund är en grön stad. I utkanten av Lund finns flera härliga naturupplevelser, men även inne i Centrum finns flera oaser att söka sig till. Botaniska trädgården är ett populärt besöksmål, med både utemiljöer och olika växthus som är öppna för besökare.

Lundagård är Lunds äldsta park med flera starka traditioner kopplade till sig, här sjungs våren in och Lundakarnevalen firas här. Ett typiska Lunda-ställe helt enkelt. Stadsparken är också tongivande för Lundaborna. Här blandas aktiviteterna friskt och är en självklar plats för picknicken, lek och bus men även träning på de olika utegymmen.

Skola och förskola

I Lunds Centrum finns flera skolor att söka sig till. Apelskolan, F-6 skola med montessori-inspirerad pedagogik, ligger i Lunds stadskärna. Tillsammans med Sveneskolan som är en högstadieskola med idrottsprofil nära stadsparken och Vårfruskolan som är en F- 6 skola.

Grynmalaregårdens, Arken och Lönnen är tre förskolor i centrala Lund. Förskolorna har härliga gårdar kopplade till sig men har också en unik tillgång till Lunds parker, museum och kulturliv.

Vardagsservice, butiker och lite till

Lund är visserligen en liten stad men med storstadskänslan och utbudet därtill. I centrum har du nära till ett dussintal restauranger, olika livsmedelsbutiker, frisörer och massor av andra butiker som man kan tänka sig behöva i vardagen.

Vid vår fastighet Kilen 19 på Fjelievägen / Trollebergsvägen handlar du kvällsmaten lättast hos Coop Trollebergsvägen. Vår fastigheter Apotekaren ligger på den Lilla Fiskaregatan 2 som går genom shoppinggatan.

Resa till och från hemmet

I centrala Lund är det gångavstånd till mesta, precis som till centralstationen. På Lunds centralstation tar du dig enkelt till Malmö och Helsingborg. Det är alltså väldigt goda pendlingsmöjligheter. Du kan även enkelt hoppa på x2000 till Stockholm eller Öresundståget till Köpenhamn.

Vill man ta sig fram i Lund med kollektivtrafiken gör man det enkelt med stadsbussar som tar dig till utkanten av Lund, Universitetsområdet och andra områden. Det går även bra att hoppa på LundaExpressen som är Lunds spårväg som invigdes i slutet av 2020.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.