Hermodsdal och Almhög

Hermodsdal är en del av stadsdelen Fosie och består av flerfamiljshus från 1960-talet. Hermodsdal är en mångkulturell stadsdel som ligger norr om Inre ringvägen. Cirka 1,5 km norrut hittar man även kvarteret Almhög.

 

 

Vårt kvarter i siffror

  • 10

    Fastigheter

  • 667

    Lägenheter

  • 23

    Lokaler

Natur och fritid

Förutom flera trevliga lekplatsen med tillhörande grönområden, exempelvis Hermodsdalsparken, finns den så kallade dinosaurieparken. Namnet kommer från att det finns fotavtryck som ska föreställa avtryck från en dinosaurie i gräsmattan. Det är en öppen och härlig plats där det växer flera olika sorters buskar och träd.

Skola och förskola

Centralt beläget hittar man Hermodalsskolan, som är en F-9 skola. Hermodsdalsskolan har även en grundsärskola för barn i årskurs 1-9. Speicellt för denna skola är att det är en så kallad partnerskola, vilket innebär att skolan har ett tätt samarbete med Malmö Universitet och ofta tar emot studer därifrån, vilket ger ett starkt mervärde för undervisningen och personalen.

Professorn, Maryhills och Gubbabacken är tre förskolor i området.

Vardagsservice, butiker och lite till

I Hermodsdal finns en Ica Supermarket på Hermodsdalstorget och på andra sidan vägen, på Eriksfältsgatan, hittar man Dinos bageri där man kan köpa frukostfrallor eller eftermiddagskaffen. Nära Docentgatan finns även Al-huda moskén. 

Resa till och från hemmet

Med stadsbuss nr 8 kommer du från Hermodsdals in till centrala Malmö på 30 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.