Landskrona

Kuststaden Landskrona ligger i västra Skåne med Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn som nära grannar. Bara ett stenkast från Landskrona centrum ligger våra kvarter Sandvången och Pilängen alldeles intill varandra.

Våra fastigheter i Landskrona

 

 

Nyfiken att bo i våra kvarter?

Här kan du kika runt och upptäcka våra gröna gårdar i Landskrona.

Klicka här

Vårt kvarter i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 1200

    Lägenheter

  • 15

    Lokaler

Natur och fritid

Både Sandvången och Pilängen har välplanerade grönytor som är byggda för möten och rörelse och uppskattas mycket av såväl våra boende som besökare. I anslutning till områdena finns stora parker och fritidsområden, så som Karlslundsparken, Landskronabadet och fotbollsarenan Landskrona IP.

Bara några hundra meter från våra kvarter ligger Puls arena - en inomhussportanläggning som bedriver i stort sett all sorts inomhusidrott ex paddel, gym, tennis, badminton, inomhus minigolf mm. Curla som är en restaurang med curling och bowling ligger knappt 1 km från området.  

Skola och förskola

I närområdet finns flera förskolor, skolor och fritidsgårdar. Bronsängens förskola ligger ca 100 m från Pilängen och Sandvångens förskola ligger mitt i Sandvången. I kvarteret Pilåkern bedriver förskolan Plantan en ur och skur förskola.

Pilängsskolan är F-6 och Kunskapsskolan är en skola för elever i årskurs 4-9 och ligger båda i nära anslutning till områdena. Landskronas School of Sports finns i Karlslundsområdet vilket är en högstadieskola med sportinriktning. Delar av Öresundsgymnasiet finns på Karlslundsområdet bl a med inriktningarna el och bygg. 

Vardagsservice, butiker och lite till

I närområdet finns vardagservice i form av frisör, cykelhandlare, blomsteraffär och en servicebutik. Här finns också Sandvångens pizzeria och en grill restaurang som säljer snabbmat. Önskas ett större utbud tar det mindre än 5 minuter med bil in till Landskronas mysiga och historiska stadskärna. Här hittar du ett brett utbud av butiker, restauranger och kulturupplevelser. 

Resa till och från hemmet

Från Sandvången tar det knappt 5 minuter med bil in till centrala Landskrona och ca 5 minuter med cykel.  Buss går precis utanför området som tar en enkelt runt i Landskrona. För att ta sig till populära Borstahusen kan man antingen ta buss eller cykla på mindre än 10 minuter.

I områdena planeras också för mer hållbart resande genom nya mobilitetslösningar såsom billpooler samt utvecklad kollektivtrafik. 

Sök lägenhet här

Du söker lägenhet i Landskrona via vår hemsida

Klicka här

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Förbättrad sortering

Att få sopsorteringen att funka är en utmaning i många områden. På Pilängen har Stena Fastigheter tagit hjälp Landskrona Svalöv Renhållning (LSR) och Pilängsskolan för att bryta mönstret och öka utsorteringen av matavfall. Eleverna utbildas så att de kan sprida information och kunskap till dem som bor i kvarteret. Alla jobbar i grupper som tävlar om vilket miljöhus som har bäst utveckling. De belönas varje år med en utflykt som bekostas av Stena fastigheter och LSR.