Limhamn

Fiskeläget i Limhamn har en stark historia som präglats av tidens tand under de olika århundrandena. Från att vara betydande för Malmös industri är Limnhamn idag en attraktiv stadsdel med småhus från 1920 talet. Närheten till havet och vattnet lockar många malmöbor hit och gör Limhamn särskilt populärt på sommaren.

Vårt kvarter i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 76

    Lägenheter

  • 6

    Lokaler

Natur och fritid

Även om havet är en stor del av Limhamn så finns det flera parker att njuta av i närområdet. Strandparken, Hammarspark och Lernacken är populära grönområden. Hammarspark är speciellt omtyckt för fågelskådare, vårflanörer och hundpromenerare då det finns både vatten och gamla träd i parken.

Även naturreservatet Limhamns kalkbrott står högt på listan av ställen att besöka med sin unika industrihistoria och förhistoriska natur.

Skola och förskola

Det finns flera populära skolor i Limhamn som många söker sig till. Geijerskolan är en F-6 skola, Linnéskolan har årskurs 4-9 och Glasbruksskolan som ligger ner mot kajen i Limhamns är en F-6 klass.

Till de minsta finns exempelvis förskolorna Ängdals förskola, Öresunds förskola och Pysslingens förskolor.

Vardagsservice, butiker och lite till

Limhamns fiskrökeri är nästintill obligatorisk att besöka och är en väsentlig del av småbåtshamnen. Vår fastighet Dragör på strandvägen ligger precis intill Södra Fiskehamnen och en liten promenad från rökeriet. Längs med Linnégatan och i närheten av vår fastighet Hämplingen15 hittar man både Ica och Willys samt Burger King och Fitness 24.

Resa till och från hemmet

Bor du nära Strandgatan är det lättast att ta sig in till centrum med stadsbuss nr 7 som går var femte minut från exempelvis Malmö Valborgsgatan. Från Linnégatan hoppar du enklast på Stadsbuss nr 4.
Du kan också cykla in till stan längs vackra Limhamnsfältet på ca 30 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.