Lindängen

Lindängen är ett bostadsområde beläget i Malmös stadsdel Fosie. Här finns flera härliga naturområden nära våra fastigheter och det är en stadsdel under utveckling med flera nya byggen på gång. Här bor man också bara en rask promenad från Malmös nya stadsparkssatsning, Lindängelund, som är en av Malmös nya rekreationsområden.

Vårt kvarter i siffror

 • 16

  Fastigheter

 • 641

  Lägenheter

 • 35

  Lokaler

 • 1970

  Byggår

Natur och fritid

Lindängelund är ett rekreationsområde vid Lindängen som innefattar ungefär 100 hektar när det är helt färdigt. Redan nu kan man njuta av Millennieskogen, som planterades 2000 av Malmöborna själva.. Där kan man nu återhämta sig i ett av de 23 ovala meditationsrummen.

Lindängenlund planeras bli en integrerad del av Malmös framtida stadsväv, där staden investerar i ett grönare Malmö och skapar gemensamma gröna ytor som alla ska kunna ta del av.

I samma område finns även Katrinetorp Landeri som är ett av landets bäst bevarade empireanläggningar, men sina historiska trädgårdar och engelska landskapsparker. Här är det fri entré till deras trädgårdar och parker alla vardagar mellan 8-20.

Skola och förskola

Nära våra fastigheter, på Kantantgatan och Koralgatan, finns de två förskolorna Melodigångens förskola och Visans Förskola.

En kort promenad ligger Högaholmskolan som är en mångkulturell F-6 skola. På Högaholmsskolan finns även förberedelseklassverksamhet för nyanlända elever. På fritidshemmet fokuserar man på olika extra satsningar, som exempelvis matematik och språkutveckling i alla ämnen för att skapa en inkluderande och stimmulernade miljö. Under 2021 började även bygget på den nya Högaholmsskolan som ersätter de gamla lokalerna. I Lindängen finns också Lindängeskolan som är en grundskola, F-9. Lindängeskolan har även kommunens största grundsärskola.

Röda Korset har en mängd olika verksamheter på Lindängen, så som läxhjälp, cykelskola, textilverkstad och språkcafe mm.

Vardagsservice, butiker och lite till

Vid Lindängen centrum finns exempelvis Framtidens hus, Returen samt en barnmorskemottagning.

Vid Korallgatan hittar man populära Lindängsbadet, som är ett utomhusbad och drivs av Malmö kappsimningsklubb. Här finns något för hela familjen då badet består av en 50 metersbassäng, en undervisningsbassäng och en mindre plaskbassän

Precis vid Lindängsbadet finns en mindre matbutik, Nära Mini Livs. Vid Munkhättegatan hittar man en större matbutik, i närheten av biblioteket. Lindängensbibliotek ligger på Munkhättegatan 170 och förutom en rogivande miljö anordnar de tematiserade events, som exempelvis skrivworkshops, föreställningar eller sagoläsning på arabiska. Följ dem gärna på Instagram för aktuella uppdateringar.

Resa till och från hemmet

Det går flera busslinjer till och från Lindängen. Välj mellan 2, 8, 31, 33 eller buss 170 för din resa. Buss 8, 33 och 170 stannar nära Lindängensbiblioteket och hållplatsen heter ”Malmö Lindängen”. Till sommaren 2022 så är även MEX linje 8 planerad för trafikstart. Det är en bussförbindelse med extra stor kapacitet som kommer gå mellan Lindängen i Söder och Västra hamnen i norr.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.