Lomma

 I Lomma du bor med både hav och vackra grönområden inpå knuten. Här kan man njuta av havet och naturen som granne men ändå ha goda pendlingsmöjligheter till Malmö, Lund och Helsingborg med omnejd. Stena har sju fastigheter i olika delar av Lomma. Här är avstånden små och den trygga småstadskänslan knyter ihop och genomsyrar grannskapet.

Vårt kvarter i siffror

  • 8

    Fastigheter

  • 218

    Lägenheter

Natur och fritid

Lomma ligger stillsamt vid kusten och har flera vackra naturområden. Här kan du njuta av strandlandskap och småbåtsliv mitt i centrala Lomma. Det finns även flera vackra gröna pärlor att upptäcka. Från vårt bostadsområde vid Kölgatan 12 (Villa Köl) tar det bara 4 minuter med bil till den berömda parken i Alnarp, med sina stora vackra träd. Besök också strövområdet Haboljungs fure och naturreservatet Alkärret i Habo ljung, som ligger mellan Habo Ljungs havsbad och södra Västkustvägen.

Skola och förskola

I Lomma finns det flera grundskolor och förskolor att välja på. Alldeles intill vårt område vid Smultron- / Björnbärsgatan finns Smultrongårdens förskola och en öppen förskola för de allra minsta. Även Strandskolan, som är en F-3 skola, ligger bara en kort promenad från vårt område vid Skolgatan.

När barnen börjar gymnasiet finns det flera skolor i såväl Alnarp, Lund och Malmö med väldigt bra kommunikationsmöjligheter.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

I Lomma ligger våra fastigheter lite mer utspritt, men det fina med Lomma är att här njuter man av närheten till det mesta. Vid centrumgatan hittar man ett område fyllt med saker att handla, äta och uppleva. Här hittar du Slaktaren i Lomma, Coop, Systembolaget, Lomma hembageri, mm.  Missa inte Lomma glassfabrik vid Kajgatan när du promenerar längs småbåtshamnen. 

På sommaren hittar man våra sommarjobbare som driver olika aktiviteter så som kubb eller brännboll för barnen i området. Vi har även musik- och temakvällar med till exempel korsordstävlingar med prisutdelningen för att stärka gemenskapen i våra kvarter.

möjligheter.

Resa till och från hemmet

Tack vare den nyöppnade Lommabanan tar du dig till Malmö med tåg på bara sju minuter. Till Helsingborg tar det ca 45 minuter med tåg, utan att du behöver byta.

Till och från Lomma kommun går även flera olika busslinjer. Till centrala Lund tar man sig på en halvtimme med buss.

Inom Lomma finns också linje 135 från Lomma busstation till Lomma kyrka.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.