Klostergården

Klostergården är en väl etablerad stadsdel i Lund, känd för sin kombination av bostäder, grönområden och närhet till stadens centrala delar. Området är populärt bland både familjer, studenter och yrkesverksamma på grund av dess strategiska läge och utbud av bekvämligheter.

  • 2

    Fastigheter

  • 216

    Lägenheter

Natur och fritid

Klostergården är  känt för sina grönområden och parker, som ger tillgång till rekreation och natur. Norr om vårt bostadsområde finns ett lummigt parkområde. Ytterligare en kort promenad ligger Klostergårdens IP med fotbollsplaner och Sparbanken Arena som är sammanbyggd med Lunds ishall. I direkt anslutning till området finns även ett utegym, aktivitetsytor för ungdomar anordnade av kommunen och en cykelverkstad. Med parker, sportanläggningar, utegym och ungdomsaktiviteter finns det alltid något att göra för den som vill vara aktiv och njuta av naturen.

Skola och förskola

Det finns flera förskolor och grundskolor i och kring Klostergården, vilket gör det till ett attraktivt område för familjer med barn. Exempel på skolor inkluderar Klostergårdens Förskola och Klostergårdsskolan. Klostergårdsskolan är grundskola som erbjuder undervisning för elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan fokuserar på en trygg och inkluderande lärandemiljö. Klostergårdens Förskola är förskola belägen nära Klåstergården som erbjuder omsorg och pedagogisk verksamhet för små barn. 

Vardagsservice och lite till

Klostergården har god tillgång till butiker, restauranger och andra serviceinrättningar. Närheten till centrala Lund gör att man enkelt kan ta del av stadens kulturella och kommersiella utbud. Man når stadsdelscentrum på någon minutspromenad. Här finns olika typer av service, bland annat en kyrka, bibliotek, skola och en Coop-butik. Närmaste busshållsplats för både region- och stadsbussar ligger på Sunnanväg, precis söder om parkeringshuset på Blidvädret. 

Här finns helt enkelt en mängd bekvämligheter och service som gör livet bekvämt och enkelt för dess invånare. Oavsett om det gäller shopping, vård, utbildning, kultur eller fritidsaktiviteter finns det alltid något tillgängligt nära till hands.

 

Resa till och från hemmet

Området är välförbundet med kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att pendla till andra delar av Lund och regionen. Cykelvägar och promenadstråk gör det också smidigt att ta sig runt. Här är det nära till Lunds centralstation, vilket gör tågresor till regionala och nationella destinationer väldigt tillgängliga. Lunds centralstation är en viktig knutpunkt med frekventa avgångar till stora städer som Malmö, Helsingborg och Köpenhamn.

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

>> Läs mer här