Värnhem

Värnhem ligger i centrala Malmö mellan Föringsgatan och Nobelvägen i Malmö. Värnhem är en viktig del av Malmös stadskärna med en naturlig koppling till infarten i Malmö. Det är en stadsdel under utveckling där man planerar att bygga ihop Värnhem med intilliggande områden Här öppnar även flera entreprenörer och restauratörer nya ställen. Värnhem är på så sätt en spännande stadsdel att bo i!

Vårt kvarter i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 223

    Lägenheter

  • 44

    Lokaler

Natur och fritid

Bor du hos oss på Ehrnvärdsgatan eller Zenithgatan är det Rörsjöparken som ligger närmst till hands om man längtar efter grönområden. Det tar ca 10 minuter att gå till parken. I anslutning till Rörsjöparken ligger även Kungsgatan som har en vacker allé som går hela vägen upp till shoppningsgatan som tar ca 20 minuter att gå.

I köpcentret Entré finns även flera olika aktiviteter för stora och små, så som klätterväggar, studsmattor och en SF bio. Du hittar även SATS på Entré.

Skola och förskola

Här är det naturligt att söka sig till Rörsjöskolan, F-6. Rörsjöskolan ligger i en vacker byggnad byggd 1899. Till barn som ska börja eller går i förskolan finns exempelvis Rörsjöstans och Lärkträdets förskolor.

Vardagsservice, butiker och lite till

Det finns mycket restauranger runt Värnhem och vid shoppingcentret Entré. Du hittar även flera butiker och restauranger på Östra förstadsgatan.  I närheten ligger också både Coop Värnhem och Ica Supermarket. Du har även nära till Vårdcentralen Granen och tillhörande Barnmorskemottagning.

Resa till och från hemmet

Värnhem är en viktig central för Malmös busstrafik, men flera busslinjer inom Malmö Stad men även till Lund, Lomma och Bjärred. I slutet av 2018 invigdes även Östervärn station för Pågatåg som är ett stop på Malmöringen.

Du tar dig enkelt fram med cykel från Värnhem och når centrum på bara 5 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.