Västra Bellevuegården

Västra Bellevuegården karaktäriseras av sina gröna gårdar och rekreationsområden som ger möjlighet till ett naturnära och lugnt boende lika nära city som stranden. I området finns ett väl utbyggt centrum med kommersiell och kommunal service.

Som en del i ett större stadsutvecklingsprojekt bygger Stena Fastigheter fyra nya hus i området med 135 miljöcertifierade hyreslägenheter. Fastigheterna byggs med klimatvänliga material, området är helt fossilfritt och energilösningen bygger på lokalproducerad el från solceller och bergvärmelagring. Målsättningen är att skapa det första riktigt gröna miljonprogramområdet!

Västra Bellevuegården i siffror

 • 2

  Fastigheter

 • 925

  Lägenheter

 • 13

  Lokaler

 • 1974

  Byggår

Natur och fritid

Västra Bellevuegården består av de omtyckta gårdarna Svansjön och Hålsjön. På gårdarna finns flera olika gemensamhetsytor i form av grillplatser, odlingslådor, sittytor, motionsslingor och träningsredskap.

I anslutning till kvarteret finns Bellevueparken med tennisbana, basketkorgar, fotbollsplan och en stor fin lekplats med ett angränsande utegym. På Hålsjögatan ligger en squashhall med gym. I närheten ligger även Hyllie sportcenter med möjlighet att utöva alla möjliga sportaktiviteter samt Stadionområdet där du kan kolla på MFF:s hemmamatcher.

Det är 2 km till Ribersborgsstranden och ca 1 km nerför gatan finns Fair play stadion där man kan spela tennis, badminton och padel. Nordic Wellness ligger också i samma byggnad.

Skola och förskola

I närområdet finns flera förskolor, skolor och fritidsgårdar, bland annat finns två friskolor, Bellevueskolan (F-6) och Mariaskolan (F-9). I området ligger även Bellevuegårdens förskola, Treklangens förskola, Svansjöns förskola, Stensjöns förskola och Malmö Montessoriskaförskola.

Vardagsservice, butiker och lite till

I västra Bellevuegården finns ett eget litet stadsdelscentrum som består av en livsmedelsbutik, tobaksaffär, blomsterhandel, konditori, apotek, vård- och omsorgslokaler och ett stadsdelsbibliotek. Centrumet har även en restaurang kombinerad med pizzeria. Lite utanför västra delen av centrumanläggningen finns en bensinstation och det tar 5 minuter med bil till köpcentret Emporia eller 35 minuter att promenera. 

Resa till och från hemmet

Västra Bellevuegården är centralt beläget i Malmö och här finns goda kommunikationsmöjligheter. Precis utanför kvarteret finns flera bussförbindelser för att ta sig till Malmö centralstation, centrum, Hyllie och Emporia. Havet ligger på cykelavstånd och Bellevuegården binds samman av en gång- och cykelväg, som går i öst-västlig riktning mitt i området. Stadens uthyrningscyklar finns inom kvarteret. I området planeras också för mer hållbart resande genom nya mobilitetslösningar, bil- och cykelpooler samt utvecklad kollektivtrafik.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Hållbara energilösningar

På Stena Fastigheter jobbar vi för att göra det så enkelt som möjligt att leva hållbart. En del i det arbetet handlar om att säkerställa att våra hus har en långsiktigt hållbar energiförsörjning. När vi utvecklar västra Bellevuegården så ser vi till att uppnå en effektivare och mer självförsörjande energianvändning. Genom samverkan med E.ON har vi tagit fram en energilösning med fossilfri el och värme som bland annat bygger på lokalproducerad el från solceller, bergvärmelagring och förnyelsebar fjärrvärme. 

Cykel- och elbilspool

Malmö stad ser en framtid där fler människor vill slippa att äga en egen bil. Det har därför varit viktigt för oss att planera västra Bellevuegården på ett sätt som underlättar för människorna som bor i området att resa såväl kollektivt som med hyrd bil eller med cykel. Vi kommer därför att satsa extra på pooler där du kan hyra elcyklar och elbilar för transport, så att du som bor i västra Bellevuegården kan ta dig till stan, ut till havet eller till jobbet på ett hållbart och enkelt sätt. 

Odlingslådor

För att göra våra gårdar ännu grönare men också för att stärka gemenskapen i våra kvarter har vi har anlagt ett antal odlingslådor på gården som kan nyttjas av våra boende. 

Byteshyllor

Vi satsar på aktiviteter för att stärka den sociala gemenskapen som bytesrum och byteshyllor, allsång, tävlingar och utomhusschack. Just byteshyllorna och bytesrummet har använts mycket och prylar, böcker, barnskor och kläder har bytt ägare.