Västra Bellevuegården

Västra Bellevuegården karaktäriseras av sina gröna gårdar och rekreationsområden som ger möjlighet till ett naturnära och lugnt boende lika nära city som stranden. I området finns ett väl utbyggt centrum med kommersiell och kommunal service.

Som en del i ett större stadsutvecklingsprojekt bygger Stena Fastigheter nu fyra nya hus i området med 135 miljöcertifierade hyreslägenheter. Fastigheterna byggs med klimatvänliga material, området är helt fossilfritt och energilösningen bygger på lokalproducerad el från solceller och bergvärmelagring. Målsättningen är att skapa det första riktigt gröna miljonprogramområdet!

Västra Bellevuegården i siffror

 • 2

  Fastigheter

 • 5

  Lokaler

 • 1974

  Byggår

 • 930

  Lägenheter

Natur och fritid

Kvarteret Västra Bellevuegården består av de omtyckta gårdarna Svansjön och Hålsjön. På gårdarna finns flera olika grillplatser, odlingslådor, sittytor, motionsslingor och träningsredskap för att ge förutsättningar för rörelse och gemenskap.

I anslutning till kvarteret finns Bellevueparken med tennisbana, basketkorgar, fotbollsplan och en stor fin lekplats med ett angränsande utegym. Det ligger också en squashhall strax intill området på Hålsjögatan som också har gym. I närheten ligger även Hyllie sportcenter där det finns alla möjliga sportaktiviteter samt till Stadionområdet med fotbollsstadion för att kolla på när MFF spelar matcher och träningar.

Det är bara ca 2 km till Ribersborgsstranden och ca 1 km nerför gatan finns Fair play stadion där man kan spela tennis, badminton och padel. Nordic Wellness ligger också i samma byggnad.

Skola och förskola

I närområdet finns flera förskolor, skolor och fritidsgårdar, bland annat finns två friskolor, Bellevueskolan (F-6) och Mariaskolan (F-9). I området ligger även Bellevuegårdens förskola, Treklangens förskola, Svansjöns förskola, Stensjöns förskola och en Montesoriförskola.

Vardagsservice, butiker och lite till

I västra Bellevuegården finns ett eget litet stadsdelscentrum som består av en livsmedelsbutik, tobaksaffär, blomsterhandel, konditori, frisersalong, apotek, vård- och omsorgslokaler och ett stadsdelsbibliotek. Centrumet har även en restaurang kombinerad med pizzeria. Lite utanför västra delen av centrumanläggningen finns en bensinstation och det tar 5 minuter med bil till köpcentret Emporia eller 35 minuter att promenera.