Västra Hamnen

Västra Hamnen är en av Malmös nyaste stadsdelar som kännetecknas av sin moderna och unika arkitektur. De senaste decennierna har Västra Hamnen genomgått stora förändringar och är idag en attraktiv och levande stadsdel.

Västra Hamnen i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 78

    Lägenheter

  • 2012

    Byggår

Natur och fritid

Livet i Västra Hamnen präglas såklart mycket av dess närhet till havet. Scaniabadet är oerhört populärt och trädäcket på Sundspromenaden är en naturlig mötesplats under sommarhalvåret, även om man som boende i Västra Hamnen enkelt njuter av havets alla säsonger. Viktigt att tänka på under badsäsongen är att havet är djupt här och att det är viktigt att ha bra kunskaper av simning.  

Såklart finns hela Ribban att njuta av, inte minst Hundbadet vid Riberborgsparkering, men även Ankarparken och Varvsparken är trevliga grönområden. Varvsparken är den närmst våra lägenheter. Parken är ca 4 hektar stor, så där finns gott om plats för såväl lek som fysiska aktiviteter och avkoppling. Den populära Sollekplatsen ligger även i Varvsparken och är en av Malmös uppskattade temalekplatser.

Skola och förskola

Det finns flera bra och populära skolor i området, närmst våra fastigheter hittar man exempelvis Kunskapsgymnasiet och Gröna Dockans förskola. Även Malmö högskola har sin ”Kranen” avdelning i området.

I området finns också Stapelbäddskolan - en grundskola med förskoleklass upp till tredje klass som ligger ca 10 minuters promenad från våra fastigheter. Dessutom hittar du Västra hamnenskolan som är en grunskola 4-6 samt nybyggda Neptuniskolan årskurs 7-9.

Vardagsservice, butiker och lite till

Det finns mycket att göra i Västra Hamnen – även utanför sommarsäsongen. Skånes Dansteater ligger på Östra Varvsgatan 13A och den populära Stabelbäddsparkens skatepark ligger på Stapelbäddsgatan 3.

Längsmed Dockan Marina ligger flera restauranger, hamnkrogar och pizzerior som man kan äta både lunch och kvällsmat på. I kvarteret finns även flera olika matbutiker, gym och frisörer. Coop Västra Hamnen ligger intill vår fastighet Briggen 2 på Fregattgatan 18 och Ica Maxi ligger ca 500 meter därifrån.

Resa till och från hemmet

Det är lätt att cykla till och från centrala Malmö från Västra Hamnen. Från Turning Turso och Kockum Fritid följer du cykelvägen hela vägen upp Stadsbiblioteket genom Slottsparken och är inne i centrala Malmö på några minuter.

Central Stationen och Anna Linds plats, som tar dig enkelt till Malmö Triangeln, Hyllie eller Lund och Helsingborg ligger ca 5 minuter bort med cykel.

Det finns också flera stadsbussar att välja mellan för att ta dig runt i stan, exempelvis buss 150, 3:an eller 5:an.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.