Ängby Park

Vid Mälarens strand, bara ett hundratal meter från husen, finns badbrygga och på promenadavstånd ligger flera båtklubbar. Ängby Park ligger i slänten ner mot Mälaren och i slottsparken finns lövträd och buskage som en gång i tiden planterades av den botaniskt intresserade tobakskungen Ljunglöf själv. Här finns perfekta promenadstråk och löpslingor i den lagom kuperade terrängen.

Ängby Park i siffror

 • 2012

  Byggår

 • 320

  Hyresrätter

 • 4

  Lokaler

 • 25

  Fastigheter

Här bor du granne med Mälaren

Ängby Park ligger mycket vackert beläget precis intill Mälaren. Här är det nära till naturen och det finns fina motionsspår längs med vattnet och Grimsta naturresarvat ligger cirka 20 minuters promenad bort.
Ängbybadet med sandstrand och bryggor ligger inom gångavstånd och endast 10 minuter med bil ligger Ängby Tennisklubb med fyra tennisbanor. 

Här bor du även granne med Ljunglöfska slottet som självaste Knut Fredrik Ljunglöf, snuskungen, uppförde under 1890-1893. Idag är slottet en trevlig konferensanläggning och festlokal med en välbevarad slottsmiljö.

Skola, förskola och lek

I närområdet Blackeberg finns det gott om förskolor och lekplatser. Grundskolan Södra Ängby skola för årskurs F-9 ligger endast 5 minuter bort med bil. På cirka 15 minuters promenadavstånd ligger även Blackebergs gymnasium. 

Ängby Park är naturnära och grönt och här finns massa grönytor som bjuder in till lek.

Vardagsservice, butiker och lite till

På cirka 15 minuters promenadavstånd ligger Blackebergs Centrum där det finns en Hemköp och några restauranger. Du kan även äta lunch på Ljunglöfska slottet på vardagar och ibland anordnas även pubkvällar där.

Endast 6 minuter bort med bil ligger Vällingby Centrum med apotek, restauranger, klädaffärer, matbutiker allt annat du kan tänkas behöva.

Resa till och från hemmet

Här är det lätt att bo om du åker kommunalt. Busslinjerna 127 och 113 går i kvarteret som trafikerar sträckan Blackbergs Gård-Brommaplan/Islandstorget och på cirka 5 minuters gångavstånd finns tunnelbanestationerna Islandstorget och Blackeberg som tar cirka 23 minuter in till Stockholms City.
Åker du med bil tar det cirka 20 minuter in till stan.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Energisnåla lägenheter

Fokus har legat på energisnåla och miljövänliga hus där hyresgästen själv kan påverka sina kostnader. Lägenheterna har utrustats med energisnåla vitvaror, snålspolande toaletter och vattenkranar. 

Bilpool

I dagsläget finns det två bilar som våra hyresgäster i Ängby Park kan boka och låna!

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på flera av husen för att kunna försörja delar av kvarteret med egen och förnybar energi.