Stockholms City

I hjärtat av Stockholm alldeles intill Drottninggatan och Brunkebergstorg. Här finns allt du kan tänkas behöva precis runt knuten. Hotell, butiker, torg, parker och restauranger.
Här kan du också få andrum från storstadens stress med härlig grönska och natur intill Djurgården eller ta en promenad längst vattnet.

City i siffror

  • 5

    Fastigheter

  • 88

    Bostäder

  • 53

    Lokaler

Här bor du granne med staden, kultur och natur

I Stockholms City finns allt du kan tänkas vilja göra. Du kan gå på museum, besöka kulturhuset, motionera på alla gym som finns eller ta dig till Norrmälarstrand, Skeppsholmen och Kastellholmen för fritid och löpning. Det är också nära till Djurgården där det finns stora naturområden, vatten och motionsspår.
Våra hus i City ligger också granne med Gallerian där det finns ett klättercenter och på taket till NK finns padelbanor. I City finns alla möjligheter för både andrum, aktivitet och kultur.

Skola, förskola och lek

Runt om vårt kvarter i Stockholms City finns förskolor, grundskolor, gymnasium och en del fristående skolor.
Hitta alla de olika skolorna via Stockholm Stads hemsida.

Vardagsservice, butiker och mycket mer

Här har du bokstavligen nära till allt. Våra hus ligger placerade precis intill Stockholms största affärs- och restaurangstråk, Drottninggatan, med caféer, restauranger, butiker och mycket mycket mer. Du bor även granne med både Åhléns City och Gallerian som ligger endast några minuters promenad bort.
Flertalet shoppinggator, gallerior och övrig service finns inom gångavstånd.

Resa till och från hemmet

Det finns flera olika sätt att sig fram när man bor i City. Du kan gå, cykla, åka elsparkcykel, åka tunnelbana, åka buss eller i vissa fall ta bilen. T-centralen ligger endast 3 minuter bort tills fots där både gröna, blåa och röda linjen går. Du kan också åka pendeltåg, Arlanda Express eller ta tåget till andra delar av Sverige via Centralstationen. Ett flertal innerstadsbussar och spårvagn finns också som till exempel tar dig ut till Djurgården och Skansen.
Både cykel- och garageplatser finns i huset och du tar dig enkelt ut på Centralbron via Vattugatan.

.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på några av taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Miljöcertifierade hus

De flesta av våra hus i City är miljöcertifierade enligt Breeam In-Use Very good eller LEED gold. Certifieringen baseras på hälsa och välmående samt markens ekologiska värden. Men även på energi, materialval, klimatpåverkan och klimatanpassning. 

Matavfall

Vi arbetar ständigt med vårt miljöarbete och har tagit in matavfallssortering för husen i City. När du sorterar ditt matavfall bidrar du till biogas och ny näring genom biogödsel.