Norrbacka

Norrbacka är ett bilfritt och lugnt område som består av en låg bebyggelse. Här finns många härliga grönytor. Det barnvänliga området ligger på knappt tio minuters promenad från stationen i Märsta.

  • 1

    Fastigheter

  • 438

    Hyresrätter

  • 1974

    Byggår

Natur och fritid

Kvarteret Norrbacka och närområdet är en populär, barnvänlig plats med härliga gröna ytor runt om som bjuder in till picknick och lek. Vill du ta en härlig promenad kan du gå runt Hälsans stig-Märsta eller någon av alla andra vandringsleder som finns i kommunen. I närområdet finns också ett flertal fotbolls- och basketplaner, gym samt idrottsklubbar. Midgårdsvallen, kommunens största idrottsarena, ligger vid Midgårdsbadet, som är det första utomhusbadet i Sverige och i Norden, som dessutom har ett biologiskt reningssystem.

Gillar du att odla? I Sigtuna kommun finns 6 stycken koloniträdgårdsföreningar varav en av dem, Rallarrosen, ligger endast ett stenkast bort på andra sidan av Västra Bangatan.

Här hittar du också flera lekplatser i, och runt om, kvarteret och även en hundrastgård inom promenadavstånd.

Skola och förskola

För dig som har barn och bor i Norrbacka finns närhet till både förskolor och skolor. Förskolorna Norrbacka, Lyan och Skutan, vilket är kvarterets alldeles egna förskola, innefattar Norrbacka förskoleenhet och är belägna i Norrbackaområdet. För mer tillgänglighet i vardagen planeras även en tillkomst av ytterligare en förskola i södra delen av Norrbacka.

För elever upp till årskurs 6 finns Norrbackaskolan och Sätunaskolan som ligger nära till skog och natur. För fortsättning (årskurs 7-9) finner du Ekillaskolan. Centralskolan ligger även beläget i närheten och här finns årskurser hela vägen från förskoleklass till årskurs 9. Runt Märsta Centrum finns ett fleratal gymnasieskolor.

Det är ett fritt val inom Sigtuna kommun angående val av skola, fristående som kommunal. Här kan man välja en skola med närhet till hemmet eller utforska andra skolor som finns i kommunen.

För att läsa mer om utbildningsmöjligheterna, läs vidare på kommunens hemsida.

Vardagsservice, butiker och lite till

I ditt kvarter finns Handlar’n, en närbutik som underlättar din vardag. Intill Sätuna Torg som ligger vid pendeltågsstationen finns flera butiker, restauranger och affärer.

I Märsta Centrum hittar du allt du kan tänkas behöva från stormarknader, klädbutiker, apotek och caféer.

Resa till och från hemmet

Kommunikationer som pendeltåg, bussar och fjärrtåg ligger lättillgängligt via Märsta station med endast en promenad på cirka 10-15 minuter från Norrbacka. Busstationen Norrbackaskolan tar dig även till stationen på endast 7 minuter. Att ta sig till Stockholm från Märsta station tar cirka 20 minuter med tåg och 37 minuter med pendeltåg. Vill du ta dig till Uppsala tar det även då endast 20 minuter med tåget. Ska du i väg och resa går bussar från stationen till Arlanda på 12 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.