Sfären

Vårt kvarter Sfären, Himlabacken, ligger med ett oslagsbart läge med utsikt över Brunnsviken i Solna. Sfären ligger med ett härligt läge intill Ålkistan och goda kommunikationer med närhet till både tunnelbana och buss. På tio minuter cyklar du dessutom in till centrala Stockholm. 

Sfären i siffror

 • 9

  Antal fastigheter

 • 1991

  Byggår

 • 231

  Bostäder

 • 10

  Lokaler

Här bor du granne med havet

Sfären ligger mycket vackert beläget precis intill havet, vid Ålkistan och Brunnsviken. Här är det nära naturen och runt om Brunnsviken finns fantastiska promenadstråk i Ekoparken. I området finns det också en egen boulebana som hyresgäster kan spela på eller så kan man odla i de odlingslotter som finns om man gillar det.

Sevärdheter som Bergianska trädgården och Naturhistoriska riksmuseet med Cosmonova finns inom gångavstånd.

Skola, förskola och lek

Här är det enkelt att bo med barn i alla åldrar. För inne i bostadsområdet finns Förskolan Glädjen med en härlig naturgård med träd, buskar, bergknallar och utsikt mot vattnet. En promenad på 20 minuter tar dig till Bergshamraskolan för årskurs F-6, som ligger i Norra Bergshamra.  Stockholms Universitet och Tekniska Högskolan ligger endast 1-2 stationer bort.

I området finns också en stor och rolig lekplats och härliga grönytor som bjuder in till lek.

Vardagsservice, butiker och lite till

I området finns en mindre livsbutik (kiosk), frisör, fotvård, Vattenhuset som erbjuder babysim och vattengymnastik, catering samt äldreboende. På 5-10 minuters promenadavstånd finns Bockholmen Hav & Restaurang vilket är en väldigt trevlig och välbesökt sommarrestaurang och Ica Nära ligger på cirka 8 minuters promenadavstånd.

Några minuter bort med bil ligger Mall of Scandinavia och endast 10 minuter bort på cykel tar du dig in till Stockholms City med sitt fulla utbud.

Resa till och från hemmet

Här är det enkelt att bo med alla olika kommunikationsmedel alldeles inpå knuten. Med bil eller cykel tar du dig in till Stockholms City och det tar cirka 12 minuter med tunnelbanan. Promenaden från Sfären till Bergshamra tunnelbanestation tar cirka 8 minuter men du kan också välja buss 540 som går precis utanför området som trafikerar sträckan Universitet - Tensta Centrum.