Sickla

Här kan du gå en härlig strandpromenad längs Sickla Sjö, ta ett dopp vid Sickla Strand eller via den brygga som ligger precis nedanför kvarteret. Du kan välja mellan shopping och puls i Sickla köpkvarter eller andrum från storstadens stress med härlig grönska och möjligheter till friluftsliv i det närliggande Nackareservatet.

Sickla i siffror

 • 90

  Hyresrätter

 • 2009

  Byggår

 • 4

  Fastigheter

 • 100

  Meter till Sickla sjö

Här bor du granne med Sickla sjö

Vårt kvarter i Sickla, Nacka kommun, ligger mycket vackert beläget precis intill Sickla sjö, Nackaresarvatet och Hammarbybacken. Här är det nära till naturen och det finns fina motionsspår längs med vattnet och en kort promenad bort kan du utmana dig själv med en promenad uppför Hammarbybacken på sommaren eller nerför med skidor på vintern.
Endast 8 minuter med bil så tar du dig till Hellasgården som ligger strax innan Älta. Här finns också fina promenadstråk i skogen, badplatser, utegym och mycket mer.

Skola, förskola och lek

I området runt om Sickla finns det gott om förskolor och skolor. Sickla skola ligger nära kvarteret och erbjuder elever från F - 6. Jensen grundskola är en nybyggd skola från 2021 som i dagsläget erbjuder elever från F -7 men med planer att inom kort ta emot upp till årskurs 9.
I området finns det även gott om förskolor. Universum förskola ligger precis intill Sickla strand och Förskolan växthuset ligger endast ett stenkast bort. Här hittar du även designgymnasiet och YBC.

Sickla är naturnära och grönt och här finns massa grönytor som bjuder in till lek, idrottsplatser och lekplatser.

Vardagsservice, butiker och lite till

Här bor du inte bara nära till naturen utan även med Sickla Köpkvarter. Här finns allt du kan tänka dig behöva så som apotek, restauranger, klädaffärer, matbutiker och caféer. Du kan också gå hit för en mysig biokväll i Filmstadens regi.

Här hittar du också Bauhaus och endast några minuter bort med bil tar du dig till Nacka Forum med sitt fulla utbud.

Resa till och från hemmet

Här är det lätt att bo om du åker kommunalt. Kommunikationerna är utmärkta med flera busslinjer in på knuten samt Tvärbanan och Saltsjöbanan endast en kort promenad bort. På väg in i området passerar du den "egna" busshållplatsen. Till Slussen tar det bara 10 minuter och ytterligare 8 minuter till Norrmalms Torg.

Kommer du med bil tar du dig enkelt till och från Sickla via södra länken.

.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Matavfall

Vi arbetar ständigt med vårt miljöarbete och har tagit in matavfallssortering för husen i Sickla. När du sorterar ditt matavfall bidrar du till biogas och ny näring genom biogödsel.