Södermalm

I hjärtat av Södermalm alldeles intill Ringvägen och SÖS. Här finns allt du kan tänkas behöva precis runt knuten. Hotell, butiker, torg, parker och restauranger. Här kan du också få andrum från storstadens stress med härlig grönska och natur intill Årstaviken, Tantolunden eller ta en promenad längst vattnet.

Södermalm i siffror

  • 1

    Fastigheter

  • 172

    Bostäder

  • 1968

    Byggår

Här bor du granne med staden, kultur och natur

På Södermalm finns allt du kan tänkas vilja göra. Du kan gå på museum, besöka historiska gator eller ta en härlig lång promenad längs med Årstaviken. Här är det också nära till Eriksdalsbadet där det finns både badhus, gym och andra aktiviteter.
Tantolunden ligger en kort promenad bort med badplats, lekplats, hundrastgård, utegym och mycket mer.
På Södermalm finns alla möjligheter för både andrum, aktivitet och kultur.

Skola, förskola och lek

Här är det enkelt att leva med barn i olika åldrar. Runt om vårt kvarter på Södermalm finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium.
Närmast hittar du förskolan Föräldrakooperativet Krakel Spektakel och Förskola Mariatorget. Eriksdalsskolan, Friskolan Fria Maria och Åsö grundskola är några av de grundskolor som ligger inom gångavstånd. Internationella Engelska Gymnasiet ligger också nära och de bra kommunikationerna underlättar oavsett val av gymnasium.

I kvarteret ligger en liten lekplats och inom gångavstånd finns andra lekplatser och grönytor som bjuder in till lek.

Vardagsservice, butiker och mycket mer

Här har du bokstavligen nära till allt. Vårt hus ligger precis intill Ringvägen och med gångavstånd till Götgatan, med caféer, restauranger, butiker och mycket mycket mer. Du bor även granne med SÖS, Rosenlunds sjukhus, Åhléns City och Ringen Centrum som ligger endast några minuters promenad bort.
Flertalet shoppinggator, gallerior och övrig service finns inom gångavstånd.

Resa till och från hemmet

Det finns flera olika sätt att sig fram när man bor på Södermalm. Du kan gå, cykla, åka elsparkcykel, åka tunnelbana, åka pendel, åka buss eller i vissa fall ta bilen. Runt om kvarter finns flertalet olika tunnelbanestationer inom gångavstånd så som Medborgarplatsen, Skanstull, Zinkensdamm, Mariatorget. En kort promenad bort ligger även Södra Station med pendeltåg.
Precis utanför kvarteret går också bussar.

Kommer du med bil åker du enklast via Ringvägen mot Gullmarsplan eller mot Hornstull.

.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Boulebana

Vi har anordnat en boulebana i området där kan grannar samlas och umgås över ett spel boule. Vi vill skapa en plats där
utbildning, föreningsliv, kulturliv och näringsliv får en naturlig arena för samverkan.

Biologisk mångfald

Vi har planterat och gjort fint i våra blomlådor med blommor och växter som främjar våra pollinatörer och bidrar till ett hållbart kretslopp.