Ekebo

Ekebo ligger mitt i Upplands Väsby, nära både stad och natur. Härifrån går det lätt att ta sig till stadspuls och brus tack vare smidiga kommunikationer till och från Uppsala, Arlanda och Stockholm. Lika enkelt är det att ta sig ut i skog och mark med stora, vackra grön- och friluftsområden på bara en promenads avstånd. Närliggande golfbanor, idrottshallar och en alldeles ny padelbana ger möjligheter till ett aktivt liv. 

Ekebo i siffror

 • 6

  Fastigheter

 • 736

  Hyresrätter

 • 0

  Lokaler

 • 1973

  Byggår

Här bor du granne med natur och historia

I Ekebo hittar du en härlig kombination av natur- och sportaktiviteter och på promenadavstånd finns stora, vackra grön- och friluftsområden. Området har en alldeles egen ny padelbana för dig som bor i kvarteret. Intill området finns även golfbana och idrottshallar.
Kvarteret ligger även granne med Gunnes gård som är en rekonstruktion av en gammal vikingagård och är idag ett friluftsmuseum. Gården är ett fornlämningsrikt område där djuren betar på gravkullarna.

Här får du nämligen lite av allt, oavsett om du ska spela en padelmatch, ta en söndagstur till svampskogen eller upptäcka gamla fornlämningar. En plats att trivas på helt enkelt.

Skola, förskola och lek

Livet är enkelt för dig som bor här med förskolebarn, för mitt i kvarteret finns två stycken kommunala förskolor. Runt om i Upplands Väsby finns ett flertal förskolor, grundskolor, fritidshem och gymnasieskolor. Läs mer på kommunens hemsida.

I Ekebo finns flera lekplatser i området och stora gröna ytor som bjuder in till lek!

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Strax utanför området hittar du en trevlig restaurang och en mindre närbutik. På endast några minuters promenad, till stora korsningen Ekebovägen/Mälarvägen, hittar du bensinmack och Burger King. Tar du bilen kan du smidigt åka till Väsby centrum, Infra City och Glädjen med dess fulla serviceutbud.

Resa till och från hemmet

Att ta sig till och från Ekebo är enkelt. Kommer du med bil längst E4:an kan du enkelt svänga av och på vid Trafikplats Glädjen och det tar cirka 35 minuter in till Stockholm. Du kan även åka buss eller cykla till Upplands Väsby station som smidigt tar dig in till city på cirka 25 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installert solceller på några av taken i området för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Sandbädd

Här har vi skapat en sandbädd som ger alla de hotade marklevande solitärbin möjlighet att kunna gräva gångar som boplatser. Solitärbinas möjligheter att bygga bon har försämrats och därför har vi valt att anlägga en bibädd, med förhoppningen att många olika arter ska kunna bosätta sig här.

Miljöcertifierat

Hela Ekebo, med dryga 50 fastigheter, är nu miljöcertifierade enligt Breeam In-Use Very good. Certifieringen baseras på hälsa och välmående samt markens ekologiska värden. Men även på energi, materialval, klimatpåverkan och klimatanpassning.