Globen

Vårt kvarter i Globen ligger centralt i Stockholm med Tele2 och Avicii Arena som grannar. Området Johanneshov är ett äldre uppvuxet område med mycket charm och historia. Här finns också Blåsutparken som bjuder in till grönska, motion och lek.

Globen i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 62

    Hyresrätter

  • 2005

    Byggår

Här bor du granne med city och naturen

Trots det centrala läget så finns här mycket natur och grönska. Du kan ta en promenad i den närliggande Blåsutparken där det också finns grönytor, lekplats, hundrastgård och utegym. I området finns flertal idrottsplatser, gym och en kort promenad bort kan du utmana dig ett pass i Hammarbybacken eller njuta av ett dopp i Sicklasjön.

Skola, förskola och lek

Livet är enkelt för dig som bor här med barn i alla åldrar. Runt om Globen, Johanneshov, finns flertalet skolor, gymnasium, förskolor och Komvux.
Förskolan Blåsutgården ligger en kort promenad bort och för dig med äldre barn så finns Hammarbyskolan norra och södra, Enskede skola och Kunskapsgymnasiet. Ännu fler skolor och förskolor finns i området med omnejd. Läs mer på kommunens hemsida.

I kvarteret finns det också många lekplatser och aktiviteter för barn!

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Här finns allt du kan tänkas behöva på gångavstånd. Globen Shopping, Tolvan och Hammarby Sjöstads utbud av butiker och restauranger. En lite längre promenad, cykeltur eller några minuter bort med tunnelbanan så tar du dig till Södermalm och City med dess fulla utbud och service.
En bit ifrån hittar du även Sickla Köpkvarter med butiker, restauranger, byggvaruhus och service.

Resa till och från hemmet

Bor du i Globen kan du ta dig till det mesta till fots eller med cykel. Behöver du åka kommunalt finns två tunnelbanestationer nära till hands, Blåsut och Skärmarbrink, och tar du dig till Gullmarsplan så finns där både bussar, röda- och gröna tunnelbanelinjen.

Åker du bil kommer du enkelt ut på 73:an mot Nynäshamn eller till Årstatunneln som kopplar ihop dig med 75:an och Essingeleden.

Musik, idrott och evenemang

Här bor du granne med Tele2 Arena, Avicii Arena och Hovet. Är du intresserad av fotboll, ishockey och andra evenemang som musikframträdanade så kan du smidigt ta dig dit och hem till fots eller med cykel.