Jakobsberg

Jakobsberg är ett kvarter som är en blandning av befintligt och nytt. Här kan du uppfylla flera behov då du har både natur och stadsliv nära inpå. Här finns tillgång till hela stadens service med både centrum, handelsplatser och kommunikationer. I närheten finns också fantastiska grön- områden med både naturreservat, badstrand, golfbana, idrottsplatser och skidbacke. Det gör det lätt att kombinera stadsliv med en aktiv fritid.

Jakobsberg i siffror

 • 4

  Fastigheter

 • 1950

  Byggår

 • 244

  Bostäder

 • 5

  Lokaler

Här bor du granne med naturen

Här bor du nära till stadspuls men även omgiven av härliga och gröna naturreservat och Mälaren. Västa Järvafältets-, Görvälns- och Norra Igelbäckens naturreservat bjuder in till utflykter, vandring och aktivitet.
Här finns också närhet till badstrand, golfbana, idrottsplatser och skidbacke.

Skola, förskola och lek

Intill kvarteret finns Nybergs förskola och Tallbohovsskolan som tar emot elever från F – 9. En kort bit ifrån finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium så som Järfälla-, Didaktus och HTS gymnasiet. Läs mer på kommunens hemsida.
 

Vardagsservice, butiker och lite till

På en kort promenad ligger Jakobsbergs Centrum. Här har du tillgång till fullt serviceutbud, vilket underlättar vardagen. Här finns klädbutiker, apotek, mataffär, restauranger, biograf, bank, gym, torghandel och frisör. I närheten ligger även varuhus och handelsplatser, så som IKEA, Stockholm Quality Outlet, trampolinparken Jumpyard och de nya handelsplatserna Flottiljen och Gate i Barkarbystaden.
På det egna lilla torget finns en restaurang och en mindre livs.

Resa till och från hemmet

Från Nybergstorg har du frihet att åka vart du vill och du har gångavstånd till bussar och pendeltåg som tar dig till Stockholm city på bara 20 minuter.
Med bil tar du dig enkelt hit via E18.