Norra Kvarngärdet

Norra Kvarngärdet är ett kvarter som är en blandning av befintligt och nytt. Här bor du mitt i ett etablerat och trivsamt grannskap med fina gårdar, gröna ytor och lekplatser. Norra Kvarngärdet är ett område som börjar ta för sig. Här bor du citynära, men ändå avslappnat en bit från vimlet och stadspulsen. 

Kvarngärdet i siffror

 • 41

  Fastigheter

 • 1960

  Byggår

 • 993

  Lägenheter

 • 6

  Lokaler

Här bor du granne med fina parker

Kombinationen av närheten till stadspuls och Universitetet åt ena hållet och Gränbystaden åt andra hållet är något som de boende i område uppskattar. Men i Uppsala finns också över 250 parker i olika storlekar och karaktär med gräsytor, naturmark, lekplatser, utegym och vackra blommor.
Ta med en termos och slå dig ner i någon av Uppsalas fina parker eller varför inte ta en promenad till Uppsala slott för en historisk upplevelse.

Skola, förskola och lek

Uppsala är en unik studentstad och bjuder in och inspirerar till att studera vidare. Men här är livet också enkelt för dig som bor här med förskolebarn, för i och runt om kvarteret finns ett flertal förskolor. Precis runt knuten ligger också Kvarngärdesskolan som är en skola för F – 9. Runt om i Uppsala finns ett flertal förskolor, öppna förskolor, grundskolor, fritidshem och gymnasieskolor. Läs mer på kommunens hemsida.


 

Vardagsservice, butiker och lite till

Norra Kvarngärdet ligger en kort promenad från Uppsala centrum med närhet till shopping, caféer, restauranger, nöjen, resecentrum med mera. Två kilometer åt andra hållet har du Gränby och nya Gränbystaden med dess breda utbud av affärer, service, bio och nöjen. Du väljer själv riktning – City eller Gränby. Eller något helt annat!

På Norra Kvarngärdets egna torg och på Råbyvägen finns restauranger, blomsterhandel, butiker och annat du kan tänkas behöva i din vardag.

Resa till och från hemmet

Det attraktiva nära läget till Uppsalas citykärna gör att du lätt kan transportera dig till fots eller med cykel vart du än ska. Du tar dig enkelt in till city, med de knappa 1,5 km, till fots, med cykel eller med bussen som går precis utanför området.
Råbyvägen utgör stomlinjestråk för kollektivtrafiken. Stomlinjerna har hög kapacitet, är snabba och har hög turtäthet. Turtätheten varierar mellan 5 och 10 minuter.

En promenad på cirka 20 minuter, eller med bil cirka 5 minuter, tar dig till Uppsala Centralstation med tåg till framförallt till Stockholm Centralstation på endast 35 minuter.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Gränslös Fotboll

Gränslös Fotboll är IK Sirius samlingsnamn för deras sociala initiativ i Uppsala. Det som började med cirka tio fotbollsglada barn, en kasse dricka, bullar och en kul stund på en fotbollsplan i Valsätra har utvecklats till ett flertal aktiviteter såsom nattfotboll, lovaktiviteter och karriärsstöd. 

Gameplan

Gameplan Gränby är ett initiativ av och med Uppsala Basket. Grundtanken i satsningen är att engagera barn och ungdomar efter skoltid med fysisk aktivitet och därmed möjliggöra för trygghet och gemenskap.

Pågående projekt i Uppsala