Vårberg

Vårberg ligger nära staden men också alldeles intill Mälaren, som på sommaren bjuder in till bad och lek. Vi vill att människor som bor och arbetar hos oss i Vårberg ska trivas, kännas sig trygga och stanna kvar länge.

Vårberg i siffror

 • 1968

  Byggår

 • 3

  Fastigheter

 • 171

  Bostäder

 • 10

  Lokaler

Här bor du granne med Mälaren

Bor du i Vårberg kan du med en kort promenad ta dig ner till Mälaren och ta ett bad på Sätrabadet, ta en glass i kiosken eller gymma i utegymmet. På Vårbergsplan 52 finns också ett helt nytt utegym för dig som hyresgäst att träna i.
Vill du ta en promenad i grönska kan du besöka Västerholmsparken eller Vårbergstoppen som dessutom har en äventyrslekplats, sagoskog och fina utsiktsplatser.
I området finns också grillplatser, odlingslådor och stora gräsytor som bjuder in till umgänge och lek.

Skola, förskola och kreativitet

I Vårberg med omnejd finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium. T.ex. Söderholmsskolan med elever från F-6 och Lillholms- och Västerholmsskolan med elever från F-9. Här är det lätt för ungdomarna att aktivera sig på områdets sporthallar och idrottsplatser. För de yngre finns det många fina parker och lekplatser.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Mittemot kvarteret ligger Vårbergs centrum där du bland annat hittar ett stort utbud av livsmedelsbutiker, restauranger, läkarhus, gym, frisör och andra affärer. Tar du bilen cirka 10 minuter kan du smidigt åka till Skärholmens centrum, IKEA, Heron City och Kungens kurva med dess fulla serviceutbud.

Resa till och från hemmet

Att ta sig till och från Vårberg är enkelt, oavsett om du kommer med bil, buss eller tunnelbana. Kommer du med bil längst E4 Södertäljevägen svänger du enkelt av vid Skärholmens Centrum. Med tunnelbanans röda linje vid Vårberg är du inne i Stockholms city på knappa 20 minuter. Du kan även åka buss till och från Vårberg.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

För vår pollinatörer

I Vårberg har vi planterat ut 1000 ny lökar och utökat antalet blomlådor i området för att hjälpa våra pollinatörer som bidrar till ett hållbart kretslopp. Färgerna av alla blommor sprudlar i området och ger också ökad trivsel.

Utegym

På Vårbergsplan 52 har vi gjort ordning en innegård och byggt ett helt nytt utegym som bidrar till folks hälsa och bjuder in till umgänge mellan husen.

Relining av stammar

Ett pågående projekt är att vi relinar alla våra stammar som är ett hållbart sätt att renovera och framtidssäkra våra hus.