Unga tror på framtiden

Varför vill vi veta mer om ungas framtidstro?

För att öka vår kunskap och för att kunna rikta våra insatser där de gör som bäst nytta vände vi oss till strategibyrån Quattroporte. Vi ville veta hur framtidstron har utvecklas bland unga, och vad som påverkar den. Som fastighetsägare och stadsutvecklare var vi också nyfikna på goda exempel och aktiviteter - där stadsutveckling och arbete tillsammans med unga går hand i hand.

Glädjande resultat

Det gläder oss att metastudien visar att unga har en stark tro på framtiden och att de dessutom har en stark tro på sin egen förmåga. Det gäller alla ungdomar oavsett kön, etnicitet och socioekonomisk bakgrund. Det vi behöver göra är att kanalisera deras ambitioner. Och det ger möjligheter för oss alla att hjälpa till, säger Cecilia Fredholm Vaarning, hållbarhetschef på Stena Fastigheter.

Låt oss ta hand om ungas ambitioner

Stena Fastigheter har i över 20 år arbetat med social hållbarhet - ett arbetssätt vi kallar Relationsförvaltning. Vi vill ta hand om ungas ambitioner och vi vill stärka våra städer. ​Det bor 15 000 unga under 25 år hos oss. Vårt arbete är inriktat på att stärka deras livschanser genom läxhjälp, feriejobb, praktikplats, ett aktivt föreningsliv och ställen att vara på. I vårt arbete ser vi till lokala förutsättningar, utmaningar och behov, och arbetet utgår från fyra fokusområden: trygghet, arbete, skola och fritid.

Men vi kan göra mer och vi kan göra mer tillsammans!

Stena Fastigheter

 

I filmen berättar Peter Majanen, trendforskare och vd på Quattroporte hur studien utförts.