Stena Fastigheter är årets fastighets­bolag kommersiellt

Stena Fastigheter tog hem priset "Årets fastighetsbolag kommersiellt" under fastighetsgalan den 7 februari. Vi var nominerade i tre kategorier som fastighetsbolag: Årets fastighetsbolag kommersiellt, Årets fastighetsbolag Bostad och World in Property Award för arbete med Trikåfabriken i Malmö. I en fjärde kategori: Årets uthyrare var våra kollegor Rozana Eriksson Yevno  och Ensar Gigovic var nominerade.

Stena Fastighet har 2 000 lokaler och  2 400 000 kvm uthyrningsbar yta, och hyr ut affärs- och kontorslokaler i och omkring storstadsregionerna Göteborg, Stockholm och Malmö/ Lund. 30 procent av bolagets affär består av den kommersiella delen, även om många kanske främst förknippar Stena Fastigheter som uthyrare av hyreslägenheter.

– Den kommersiella delen är en jätteviktig del av vårt bolag som ibland hamnar lite i skymundan när fokus från kollegor i branschen hamnar på våra bostäder. Jag tycker äntligen att vi får det rättvisa erkännande vi förtjänar! Två uthyrare, Ensar Gigovic och Rozana Rozana Eriksson Yevno , bland topp-tio i Sverige, Trikåfabriken i topp-3 för årets projekt och detta ärofyllda pris tycker jag säger allt, säger Cecilia Fasth, koncern-vd på Stena Fastigheter.

Motivering

“Stena Fastigheter tilldelas priset som Årets Fastighetsbolag Kommersiellt för sitt enastående bidrag till kommersiell fastighetsutveckling och förvaltning. Genom en kombination av visionärt ledarskap, innovativa lösningar och en stark inriktning på hållbarhet har Stena Fastigheter positionerat sig som en föregångare inom branschen.”

Årets Fastighetsbolag Kommersiellt delas ut till ett bolag som under det senaste året haft en utvecklingskurva som starkt pekat uppåt. Det kan handla om ekonomiska framgångar på börsen eller extremt starka finansiella vinster, men också om vunna markanvisningar eller omfattande bostadsprojekt. Här spelar också hållbarhet in, hur jobbar pristagaren för en mer hållbar framtid och vad gör de för att minska branschens klimatpåverkan? Bolaget arbetar även målinriktat för att uppnå jämställdhet inom fastighetsbranschen.

Malmö 

–  Jag är otroligt stolt över det fina priset som vi har vunnit tillsammans för Årets fastighetsbolag kommersiellt bland andra duktiga kollegor i branschen. Ett vackert kvitto för vår hårda arbetsinsats, som sträcker sig från att bygga och vårda nya och befintliga kundrelationer till att hantera långsiktiga affärsstrategier och daglig drift. Vi är duktiga på att ta hand om våra kunder och förstår deras behov och det här priset är bekräftelse på det, säger Kasia Ljungberg, Fastighetschef kommersiellt Malmö.

Göteborg

– Att vinna ett pris för Årets fastighetsbolag kommersiellt är stort! Bostadsbolaget som knappt ingen förknippar med kommersiellt får ett erkännande, det är väldigt stort och en milstolpe, Jag är så stolt över att vara en del av Stena, vi kämpar och ger inte upp. Detta kommer förhoppningsvis ge oss fler som hör av sig för att hyra ett kontor, lager eller en butik mer spontant . Nu har det varit så självklart att det är hos Stena Fastigheter man kan bo hos. Det här priset gjorde mig gladare att vinna än om jag själv vunnit årets uthyrare. Vi vann det tillsammans, säger Rozana Eriksson Yevno, kommersiell uthyrare Göteborg.

Stockholm

– Det är verkligen ett kvitto och ett erkännande på att vår kommersiella uthyrning står starkt. Under året har vi fokuserat arbetet på, kanske våra mest svåruthyrda lokaler, och även där har vi lyckats signera riktigt bra hyresavtal. Otroligt roligt att se att hårt arbete ger resultat. En galakväll som denna gör att man är extra stolt att jobba på Stena Fastigheter. Det är också fantastiskt kul att även se att våra kollegor i fastighetsbranschen imponeras av vår resa som affärsdriven stadsutvecklare, säger PG Sabel, Vd Stena Fastigheter Stockholm.

Läs om några av våra fina och spännande lokaler här på stenafastigheter.se

Stuveriet i Göteborg.
Trikåfabriken i Malmö.
Fisksätra Centrum, vi renoverar Fisksätra Centrum med fina butikslokaler.

Lediga lokaler finns att se här på stenafastigheter.se

Läs mer om priset och galan på fastighetsgalan.se