Den kreativa studion Brickland flyttar in i Stuveriet på Masthuggskajen

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med animations- och visualiseringsstudion Brickland i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. I augusti 2022 flyttar företaget in på sjunde våningen och får nya moderna lokalytor och flera gemensamma ytor i en av stadens mest kreativa stadsdelar.

- Vi känner oss hemma vid Järntorget och har letat efter något större i närheten av vår befintliga adress en längre tid, när denna lokal dök upp kände vi att det är här vi ska bygga vår nya hub, säger Elin Adermalm, Studio Manager, Brickland.

Brickland är en göteborgsbaserad CGI-, VFX- och Motion Graphics-studio som arbetar med digital konst och innehåll för ett brett utbud av plattformar, mestadels i form av 3D- och 2D-animationer och visualiseringar. 

- Vi är mycket glada över att välkomna Brickland till Stuveriet och Masthuggskajen. Här får de ett hållbart kontor i ett av Göteborg mesta spännande och kreativa område, fullt av liv och rörelse, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Brickland är det femte företaget att flytta in i den nybyggda kontorsfastigheten Stuveriet i hjärtat av Masthuggskajen. Förutom moderna och anpassade lokalytor har företaget tillgång till de gemensamma ytorna i receptionen, orangeriet på 14e våningen och takterrassen.

- Stena Fastigheter har tänkt hållbart i deras design, precis som vi gör. Vårt kontor kommer att vara en kreativ hub för design och teknisk innovation. Det är ett viktigt steg för vår fortsatta utveckling och vi ser fram emot att flytta in, säger Elin Adermalm.

Stuveriet har ett högt hållbarhetsfokus med bland annat fasad i återvunnet aluminium och solceller som försörjer hela fastigheten med el. Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader.

Stuveriet ligger i det nya området Masthuggskajen, intill älven, nära Långgatorna och Järntorget. Färjan kopplar samman den nya stadsdelen med Lindholmen och bidrar till Masthuggskajens centrala läge. Här finns ett brett utbud av kulturliv och restauranger som skapar liv och rörelse.

Masthuggskajen är ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt och här kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor, hotell och plats för kulturliv att växa fram. Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger.

Läs mer om Stuveriet och Masthuggskajen här.

Masthuggskajen Stuveriet Cam Masthamnsgatan.jpg

Masthuggskajen Stuveriet Cam Entré.jpg