Masthuggskajen

Kontrasterna gör Masthuggskajen till Göteborgs mest spännande område. Här möts City, Linnéstan och Långgatorna i ett område där olikheter samsas. Ny spännande arkitektur, husmanskost och poké bowl, affärsliv och Andra långdagen, internationella techföretag och lokala bryggerier.

Porten till världen

Redan på 1600-talet var Masthuggskajen platsen där världen dockade i Sverige. Och det var här som svenskarna kom ut världen med Svenska Amerikalinjen. När Göteborg nu åter vänder sig ut mot vattnet är det här som världen landar. Hamnen är full av spännande företag och här blandas många av jordens språk på morgonfärjan.

Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år. Här finns vårt hjärta. Nu får vi äntligen dela kajen med alla göteborgare, och det känns fantastiskt roligt.

A place to be we

Hela Göteborgs centrum håller på att förskjutas tillbaka ner mot vattnet. Och stadens antagligen intressantaste område blir Masthuggskajen. Den här kajen har varit Stena Fastigheters hem i över 50 år. Här finns vårt hjärta. Nu när Masthuggskajen blir alla göteborgares mötesplats så skrivs ny historia – vi skapar ett område för kreativt och hållbart liv, under hela dygnet. Vi vill att du är med och skapar den historien tillsammans med oss.

MHK_update_29_09_2022-Small.jpg

 

A place to stay

Masthuggskajen ligger mitt i korsningen mellan det som är skönt med Göteborg, men du behöver egentligen aldrig lämna området för att ha det bra. Gröna stråk, folkliv, bostadshus och ett fantastiskt utbud av både nödvändigheter och nöje gör att kajlivet är härligt.   

A place to play

Det är inte många områden som har gångavstånd till 13 olika teatrar. Masthuggskajen har ett minst sagt rikt utbud för oss som uppskattar livets goda – saluhall, konsertlokaler, stand-up, hotell, restaurang- och barstråk, badhus, spa och grönområden. Du behöver inte ha tråkigt.

Kontrasterna gör Masthuggskajen till Göteborgs mest spännande område. Här ska den urbana göteborgaren kunna leva och verka på ett hållbart och smart sätt, mitt i hjärtat av den kulturella och kreativa delen av stan.

Kontor, bostäder och en halvö ut i älven

I området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell att växa fram. Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger. Området får en ny halvö som kommer sträcka sig ut i älven. Byggnationen av halvön startar 2022 och de nya kvarteren påbörjas under 2025.

A place to work

Det är i mötet det händer. Spännande tankar dyker upp när duktiga företag, människor, kulturer och kompentenser från olika håll träffas och korsbefruktar varandra. På kajen är det aldrig långt till det oväntade mötet. Och så jobbar du på sjötomt, inte illa. Först ut är Stuveriet på Värmlandsgatan, därefter kommer kontoren på halvön.

A place to live

På halvön byggs moderna hyresrätter. Platsen på kajen intill vattnet är helt unikt och våra kvarter erbjuder ett storslaget boende med fantastisk utsikt över hamnen och vattnet. Här kan du som vill bo tillsammans med andra välja Stena Fastigheters koncept We Share. 

Omtanke

När vi tar hand om hus och utvecklar städer gör vi det med omtanke om människor och vår miljö. Grunden i vårt hållbarhetsarbete är att vi är en långsiktig fastighetsägare som arbetar för att ha goda relationer med de som bor och jobbar i våra hus. Vi äger och utvecklar våra kvarter med tanke på framtida  generationer och vill stärka de städer vi finns i. Där börjar omtanken för oss.

I över 20 år har vi jobbat med relationsförvaltning, vårt arbetssätt som skapar områden där människor trivs och känner sig trygga. I praktiken innebär det att vi driver frågor som är bra för kvarteret, området och människorna som bor eller jobbar där. Och vi gör det tillsammans med andra.

Hela Masthuggskajen är hållbarhetscertifierat enligt Citylab Action. 

 

Stuveriet - a place to be you

Nytt kontor på Masthuggskajen.

Läs mer om Stuveriet

Bo på Masthuggskajen

300 hyresrätter på Masthuggskajen.

Läs mer om hyresrätterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev