Bo på Masthuggskajen

På Masthuggskajen byggs en ny halvö ut i älven. Här på kajen kommer flera nya kvarter med bostäder att utvecklas och den nya delen i staden ska bli en plats för kreativt, hållbart liv, hela dygnet. A place to be we. 

Masthuggskajen_halvon_KUB.jpg

I kvarteret längst ut på kajen bygger vi moderna hyresrätter med fantastisk utsikt. Här kan du bo tillsammans med andra i Stena Fastigheters koncept We share. På kajen blir det fikahäng, shopping och gemenskap och vid vattnet finns restauranger och caféer med sina uteserveringar i bästa utsiktsläge. Arkitekter är KUB. Byggnationen av halvön startar under 2022 och det nya kvarteret påbörjas under 2025.

 

Masthuggskajen Helhetsperspektiv.jpg

Detta kvarter består av sex olika byggnader med varierande höjd på mellan 5 till 11 våningar. Här kommer Stena Fastigheter och Riksbyggen uppföra drygt 150 nya bostäder. Det kommer att bli både bostadsrätter (Riksbyggen) och hyresrätter (Stena Fastigheter) samt lokaler för olika verksamheter, som restauranger och butiker. I gestaltningen av terrasserna och innergården har inspirationen kommit från skärgården. Från flertalet lägenheter ser du vidsträckt bort över älven och gården har en unik arkad där grannar kan mötas. Arkitekter är Fojab. 

MHK_update_29_09_2022-Small.jpg