Handelsbanken flyttar in i Stuveriet på Masthuggskajen

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Handelsbanken i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Inflyttning sker våren 2023. Med sin flytt till Stuveriet får Handelsbanken nya moderna lokaler i en LEED-certifierad fastighet i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen.

- Genom flytten till moderna och ändamålsenliga lokaler kommer vi att stärka vårt kunderbjudande väsentligt. I samband med flytten så byter kontoret namn från Första Långgatan till Masthuggskajen, säger Peter Romedahl, kontorschef för Handelsbankens kontor Masthuggskajen.

Stena Fastigheters nya kontorshus Stuveriet är en del av utvecklingen på Masthuggskajen, som ska bli en ny kreativ och livfull stadsdel, intill vattnet. Stuveriet ligger nära kollektivtrafik, långgatorna, Järntorget, restauranger och kultur. Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Totalt har huset 10 400 kvm uthyrningsbar yta.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Handelsbanken till Stuveriet, en hållbar kontorsfastighet med spännande arkitektur och många mervärden för våra hyresgäster, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Handelsbanken flyttar in på våning 8 och 9 och hyr 758 kvadratmeter. Förutom nya moderna lokaler, anpassade för verksamheten får Handelsbanken, och alla andra företag i Stuveriet, tillgång till de gemensamma ytorna i receptionen, caféet, orangeriet på 14e våningen och takterrassen. I huset finns också möjlighet till dusch och omklädning och plats för cykeln.

Stuveriet har ett högt hållbarhetsfokus med bland annat fasad i återvunnet aluminium och solceller som försörjer hela fastigheten med el. Stuveriet ämnar uppnå certifiering enligt LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader.

Masthuggskajen är ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt och här kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor, hotell och plats för kulturliv att växa fram. Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger. Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab. Läs mer här.

Masthuggskajen Stuveriet Orangerie_01.jpg

Masthuggskajen Stuveriet aerial 11.jpg

Masthuggskajen Stuveriet Cam Entré.jpg