Klartecken för ny halvö på Masthuggskajen

Nu är det klart hur den två hektar stora halvön på Masthuggskajen ska byggas. Det innebär att arbetet kan starta och att utvecklingen av Masthuggskajen fortsätter.

Stena Fastigheter är redan i gång i den nya stadsdelen Masthuggskajen, där man bygger Stuveriet - en 16 våningar hög kontorsfastighet med inflyttning 2022. På halvön kommer Stena Fastigheter att bygga 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service, restauranger och skola. Byggnationen av halvön planeras starta 2022.

- Det känns fantastiskt roligt att vi tar ett stort kliv framåt i utvecklingen av Masthuggskajen. Halvön kommer att addera mycket positivt till både Masthuggskajen, men också hela staden. Göteborgarna kommer att få ett nytt vattennära läge på kajen med restauranger, caféer och härliga mötesplatser i ett av stadens mesta attraktiva lägen, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Halvön blir en helt ny yta som byggs ut i vattnet. Grundläggningsarbetet planeras starta 2022 och de nya kvarteren påbörjas under 2023. Stena Fastigheter kommer att bygga cirka 300 hyresrätter, många av dem på kajkanten samt en kontorsfastighet. På halvön kommer man att kunna bo, jobba, handla, gå i skola samt umgås med vänner och gå på restaurang. 

- Platsen på kajen intill vattnet är helt unikt och våra kvarter erbjuder ett storslaget boende och kontor med fantastisk utsikt över hamnen och vattnet, säger Agneta Kores

Masthuggskajen ska utvecklas till en plats med puls och kulturell dynamik, en kreativ plats i staden. Här ska det vara lätt att leva och arbeta hållbart. Masthuggskajen är hållbarhetscertifierat enligt Citylab Action för hållbar stadsutveckling och har vunnit Sweden Green Building Awards för hållbar nybyggnation.

- Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år. Här finns vårt hjärta. Nu får vi äntligen dela kajen med alla göteborgare, och det känns fantastiskt roligt, säger Agneta Kores.

Läs mer om Masthuggskajen

 

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Stena Fastigheter, Elof Hansson Fastigheter, Fastighets AB Balder, NCC, Riksbyggen, Nordr och Älvstranden Utveckling.