Masthuggskajen nominerat till World in Property Award 2021

Masthuggskajen i Göteborg är en av fyra finalister i World in Property Award 2021. Priset delas ut till ett bolag eller projekt som gör ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden i form av visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta.

Masthuggskajen utvecklas av ett konsortium där Stena Fastigheter är en av byggaktörerna.

- Vi är väldigt stolta och glada över nomineringen. Masthuggskajen är vårt hem och här har vi vårt hjärta. Platsen på kajen intill vattnet är helt unikt och våra kvarter kommer att erbjuda ett storslaget boende och kontor med fantastisk utsikt över hamnen och vattnet. Här kommer alla göteborgarna att få ett nytt vattennära läge på kajen med restauranger, caféer och härliga mötesplatser i ett av stadens mesta attraktiva läge, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Stena Fastigheters nya kontorshus Stuveriet står klart för inflyttning under året. Stuveriet är ett modernt och hållbart kontorshus med återvunnen fasad, solceller, orangeri och fantastik utsikt över älven. Bolagets nya bostadskvarter kommer att stå på den två hektar stora halvö som byggs ut i älven. Här byggs 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service, restauranger, mötesplatser och skola.

Det är World In Propertys läsare som har nominerat kandidater till priset, och som har röstat fram årets fyra finalister. Nu är det en jury som utser segraren, som presenteras på galan i Berns Salonger i Stockholm den 9 februari.

Läs mer om de nominerade finalisterna här.

Nyfiken på Masthuggskajen? Läs mer här.