Sagodraken läser sagor - dygnet runt

På världsunika lekplatsen i Tynnered läser Sagodraken sagor för barnen – dygnet runt

I Tynnered har en tidigare otrygg plats förvandlats till lekplatsen Sagodraken. Nu görs en unik satsning när barnen kan lyssna på sagor skrivna av Tina Mackic, författaren bakom de populära böckerna om Sommarskuggan - dygnet runt. Med hjälp av inbyggda högtalare i den tre meter höga trädraken ska sagorna stimulera barnens fantasi, läsande och berättande.

- Att närsomhelst kunna gå till Sagodraken och lyssna på sagor hade sjuåriga Tina tyckt varit jättespännande. Barnkultur ska vara tillgängligt för alla, så därför är Sagodraken ett fantastiskt initiativ som ger barnen en trygg frizon, inspirerar dem att berätta och ta del av andras berättelser, säger Tina Mackic.

På Sagodraken kan barnen höra fem välbekanta böcker skrivna av Tina Mackic, känd som skaparen av Sommarskuggan och regissör av flera av Lasse-Maja-filmerna. Böckerna är inlästa av skådespelerskan Angelika Prick.

Sagodraken finns i Tynnered, på en plats som upplevs som otrygg. Den ligger intill en gångtunnel vid en av spårvagnsplatserna i området som är med på polisens lista över riskområden. Sagodraken stod klar under förra året och har lockat en strid ström barn som inspireras till både lek och läsande. Och med sagoläsning dygnet runt hoppas man nu på fler.

Sagodraken är utvecklad av Stena Fastigheter inom ramen för Destination Tynnered. Initiativet är en del i att utveckla Tynnered i positiv riktning, bland annat genom att skapa bättre förutsättningar för barnen och utveckla Tynnered till en attraktiv destination som många lockas att besöka.

- Sagodraken inspirerar både till rörelse, läsning och fantasi. Det är något vi kommer fortsätta arbeta med i vår ambition att utveckla Tynnered som destination, säger Cecilia Fasth, del av styrgruppen för Destination Tynnered och koncern-VD för Stena Fastigheter.

Initiativet har möjliggjorts genom samverkan med författaren Tina Mackic, förlaget Rabén & Sjögren, Pål Eneroth som är kreatören bakom initiativet och del av Destination Tynnered samt Stena Fastigheter och dess medarbetare i satsningen.

IMG_6891 fixad.JPGLekplatsen Sagodraken finns på Briljantgatan 21 i Tynnered, Göteborg.

IMG_E6940.JPG

Sagorna hörs med hjälp av inbyggda högtalare i den tre meter höga trädraken.Sagodraken läser sagor skylt med tider.jpg

Fem olika böcker om Sommarskuggan hörs - dygnet runt. 

TinaM_kcs_2022-1 Foto. Kajsa Göransson.jpg

Tina Mackic har skrivit böckerna om Sommarskuggan. Nu kan alla höra hennes böcker på Sagodraken, dygnet runt. 

Sagodraken barn lyssnar.jpgIMG_6965.JPGsagodraken läser sagor skylt.jpg

 

Destination Tynnered

Satsningen Destination Tynnered är ett samarbete mellan Framtiden, Stena Fastigheter och Volvo Cars. Man vill, tillsammans med andra, utveckla stadsdelen i en positiv riktning och fokus ligger på skola, fritid, arbete och stadsutveckling. Det långsiktiga målet är att Tynnered ska gå från att vara ett utsatt område, till ett område som präglas av framtidstro och entreprenörskap. Stora resurser satsas på att utveckla Tynnered till en attraktiv destination som många lockas att besöka. Läs mer på www.destinationtynnered.se