BatteryLoop flyttar in i Stuveriet

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med BatteryLoop i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 25 oktober flyttar BatteryLoop in på våning 2, och får nya, moderna lokalytor, anpassade för verksamheten.

Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett kontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen, nära Järntorget i Göteborg. Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Stena Fastigheter har sitt kontor i samma hus, och blir nu grannar med sitt systerbolag BatteryLoop, ett bolag inom Stena Metall-koncernen, som är pionjärer inom återanvändning av batterier från framför allt fordonsindustrin.  

Stuveriets åskblå fasad byggs i återvunnet aluminium och ger byggnaden ett karaktäristiskt utseende. På taken finns solceller som försörjer hela fastigheten med el. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50% till 2030. 

Stena Fastigheter och BatteryLoop samverkar kring hållbar och miljövänlig elförsörjning. I våras invigde parterna, tillsammans med Volvo Cars och Essity, ett världsledande system för laddning av fordon. Genom energilager, som är tillverkat av batterier från eldrivna bilar och som laddas av solpaneler, förses laddstationer för el- och hybridbilar och el-cyklar med klimatneutral el. 

Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Dessutom är Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab. 

Masthuggskajen Stuveriet Cam Masthamnsgatan.jpg

Mer information 

Nyfiken på Stuveriet? Här kan du läsa mer.

Världsledande cirkulär  lösning för laddning av fordon