Wallenius Wilhelmsen flyttar in i Stuveriet på Masthuggskajen

Wallenius Wilhelmsen är nästa hyresgäst att flytta in i Stena Fastigheters nybyggda kontorshus Stuveriet på Masthuggskajen. Det globala fraktbolaget flyttar sitt göteborgskontor från Klippan till mer centrala delar, nära kajen och Järntorget. Inflyttning sker 1 juni 2022.

- Vi är väldigt glada över att få välkomna Wallenius Wilhelmsen till Masthuggskajen och vårt nya hållbara kontorshus Stuveriet. Här får de ett modernt kontor med spännande arkitektur i ett av stadens mest attraktiva lägen utmed vattnet, nära Järntorget och Långgatorna med sitt breda utbud av kulturliv och restauranger, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Wallenius Wilhelmsen är ett globalt bolag inom frakt och fordonslogistik. Bolaget finns i 29 olika länder och har sitt huvudkontor i Oslo, Norge. Med flytten till Stuveriet på Masthuggskajen får bolagets göteborgskontor nya moderna lokaler i ett LEED premium-certifierad kontorshus. Inflyttning sker 1 juni 2022 och bolaget hyr lokaler på våning 10.

- Vi hade växt ur vårt kontor och letade efter nya, moderna lokaler. Stuveriet passar oss perfekt och här kan vi fortsätta att växa. Vi ser fram emot att flytta in och bli en del av Masthuggskajen, säger Nikolai Nymoen, General Manager på Wallenius Wilhelmsen i Sverige.

Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett kontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen, nära Järntorget i Göteborg. Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Stuveriets åskblå fasad byggs i återvunnen aluminium och ger byggnaden ett karaktäristiskt utseende.

På taket finns solceller som försörjer hela fastigheten med el. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50 % till 2030. Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Dessutom är Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab. 

- Det ska vara lätt att verka hållbart i våra kvarter, oavsett om du bor hos oss eller arbetar i våra lokaler. Vi bygger för att ta hand om våra kvarter på ett långsiktigt och hållbart sätt, och vi vill att våra hyresgäster stannar kvar länge hos oss, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Förutom Wallenius Wilhelmsen har Stena Fastigheter även tecknat hyresavtal med BatteryLoop, ett bolag inom Stena Metall-koncernen, och managementbolaget Ekan Management. Stena Fastigheter har också sitt huvudkontor och göteborgskontor i fastigheten. 

 

Läs mer om Stuveriet här.