Ekebäckshöjd i Högsbo

Stena Fastigheter bygger 750 nya hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i olika storlekar, både hyres- och bostadsrätter. Dessutom ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser.

 

Hyra lägenhet

Välj mellan 1-4 rok. Du som har ett förstahandskontrakt hos oss idag har förtur till våra nyproducerade hyresrätter.

Sök lägenhet

Köpa lägenhet

I Ekebäckshöjd har du möjlighet att köpa bostadsrätt i två säljstartade etapper. Kolla närmre på Brf Höjden och Brf Eken!

Bostadsrätter

Hyra lokal

Café, restaurang, butik eller service? Vill du veta mer om möjligheterna kring en lokal i Ekebäckshöjd?

Kontakta oss

Närområdet

Här finns stadskänsla med levande gatuplan och rörelse mellan husen, men samtidigt nära till Påvelunds sportanläggningar, mysiga Slottsskogen och utbudet av affärer och restauranger i Majorna. Ett stenkast bort finns Kungsladugård och Klippan med sina mysiga restauranger och butiker. Västerut är det nära cykelavstånd till klippor och bad.

Ett par hundra meter bort hittar du ICA Nära och gymmet STC som flyttat in i nya lokaler i Ekebäckshöjd. ICA Näras butik har ett brett sortiment och erbjuder ett stort och varierat utbud av färdiglagade maträtter. Gymmet STC erbjuder bland annat konditions- och styrketräningsmaskiner, träning med personlig tränare och bastu.

 

Butiker i gatuplan
Butiker i gatuplan
Vy från Sjupundsgatan
Vy från Sjupundsgatan

Lägenheterna

I nybyggt får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och genomtänkta praktiska detaljer, balkong eller uteplats. Vi bygger ytsmarta, flexibla hyres- och bostadsrätter, 1-5 rok.

Ovanpå husen finns den gemensamma takparken med sin fantastiska utsikt. Här umgås du med vänner eller tar det lugnt och läser en bok. På så vis tar vi vara på utsikten från höjden. Vi satsar på gedigna material och fina detaljer i bygget.

Lokalerna

I Ekebäckshöjd byggs förutom lägenheter även lokaler. Här finns det möjlighet att öppna café, cykelbutik, restaurang, service eller något annat som bidrar till kvarterats liv och rörelse. 

Lokalerna finns i storlekarna 50 - 139 kvm. Våra lediga lokaler hittar du här >>

Café, cykelbutik, restaurang  eller service?
Café, cykelbutik, restaurang eller service?
Mysiga innegårdar
Mysiga innegårdar

Takpark och gemensam lounge

I entréplan ligger tvättloungen, Gemenskapen som blir en naturlig mötesplats. Ett gemensamt utrymme som både har service och blir till ett extra vardagsrum. En plats med fler funktioner än att tvätta dina kläder. Förutom moderna tvättmaskiner, strykmöjligheter och en verkstadshörna finns här plats att jobba, plugga och umgås med grannar och vänner.

Och ovanpå husen finns den gemensamma takparken. Här kan du umgås med vänner och grannar. Grilla, spela boule, läsa böcker, odla, gymma, sola eller ha picknick, till exempel. Takparken har en fantastiks utsikt.

Resa till och från hemmet

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från hemmet i Ekebäckshöjd. Redan nu finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Bland annat går buss 16 från Fyrktorget till centrala Göteborg och från Sjupundsgatan kan du åka både till Marklandsgatan och Kungsten. Till det ska vi erbjuda bil- och cykelpool med laddplatser för bil och cykel, säker cykelparkering och mekarverkstad. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till träning. 

Som nyinflyttad i Ekebäckshöjd bjuder vi dessutom på tre månders fri åkning med Västtrafik. 

 

Livfullt på Mariaplan.
Livfullt på Mariaplan.

Hållbarhet

Stena Fastigheter arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Trivsel för alla

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger.  Vi lyssnar och pratar mycket med boende för att tillsammans få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. Vi bygger Ekebäckshöjd i anslutning till Pennygången, som Stena Fastigheter förvaltat sedan 2005. Genom dialogen har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas. Exempelvis är det därför vi bygger ett efterfrågat äldreboende med både mataffär och gym i gatuplan.

 

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller på taken på Ekebäckshöjd för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. Precis som grannen Pennygången kommer solcellerna hjälpa oss producera grön el. 

Bil- och cykelpool

På Stena Fastigheter har vi ett löfte om att det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart i våra kvarter. En del i det är att erbjuda enkla alternativ som gör det möjligt för dig att resa på hållbara sätt. Tillsammans med Göteborgs stad jobbar vi aktivt med att ta fram mobilitetslösningar till alla våra kvarter och har ständigt en dialog för att cykelvägar, kollektivtrafik och annan infrastruktur ska fungera i, och omkring, våra områden.Som boende har du tillgång att låna både cyklar och bilar via delningspooler. Medlemskapet ingår!

Cykelparkering och verkstad

Till Ekebäcköjd har du cykelavstånd till det mesta; city, havet, skogen och shopping. För att göra det enklare för dig att ha cykle får du tillgång till bra cykelparkering med olika typer av väderskydd. Dessutom finns tillgång till utrymme att serva din cykel i en gemensam verkstad. 

Hyra lägenhet

Välj mellan 1-4 rok. Du som har ett förstahandskontrakt hos oss idag har förtur till våra nyproducerade hyresrätter.

Sök lägenhet

Köpa lägenhet

I Ekebäckshöjd har du möjlighet att köpa bostadsrätt i två säljstartade etapper. Kolla närmre på Brf Höjden och Brf Eken!

Bostadsrätter

Hyra lokal

Café, restaurang, butik eller service? Vill du veta mer om möjligheterna kring en lokal i Ekebäckshöjd?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev