Sjölyckan

Projektet Sjölyckan består av 101 moderna hyresrätter om 1-4 rok med inflytt i årskiftet 2024/2025. 

FAKTA SJÖLYCKAN:

ANTAL LÄGENHETER: 101 hyresrätter

STORLEKAR: 1 till 4 ROK, 33-95 kvm

UTHYRNINGSSTART: Preliminärt maj 2024

INFLYTTNING: Påbörjas preliminärt december 2024

TOTALENTREPRENÖR: Mecon Bygg AB

ARKITEKT: Brunnberg och Forshed samt BAU

Om Sjölyckan

Sjölyckan består av 101 välplanerade hyresrätter i storlekar mellan 1 till 4 rum och kök. Här använder vi oss av moderna och klimatvänliga materialval med stora härliga balkonger och uteplatser som bjuder in till umgänge. Utrymme för umgänge finns såklart även på den gemensamma gröna innergården och runt om i hela Fisksätra.

Sjölyckan kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och taken kommer prydas med solceller. 

Preliminärt beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning under vintern 2024. Du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheterna i Sjölyckan. Dessa kommer publiceras på Mina sidor inför uthyrningsstarten. I övrigt kommer lägenheterna huvudsakligen att hyras ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Hela fastigheten är rökfri. Det kommer inte heller vara tillåtet att röka på balkonger, loftgångar, uteplatser eller i allmänna utrymmen.

Vad händer på bygget just nu?

Arbetet går framåt med stora steg! Vi har nu kunnat avtäcka delar av fasasden som nu tittar fram och ger en föraning om hur fint det kommer bli. Interiört har vi påbörjat läggning av parkettgolven, samt att köksmontage kommer att påbörjas under vecka 22, vilket markerar starten på installationen av viktiga hushållsfunktioner. Efter detta fortsätter vi arbetet uppåt i huset, där varje våning får samma noggranna behandling. Det kommer att vara full fart på bygget den närmaste tiden, med många aktiviteter som sker parallellt för att säkerställa att tidsplanen hålls.

Bygginformation och störningar

Här kan du läsa om status på bygget, tillfälliga avstängningar och störningar som påverkar dig!

Håll dig uppdaterad här!

Här bor du nära hav, skog och service

Här kan du ha ditt liv alldeles intill Saltsjön och Nackareservatet. Samtidigt tar det dig bara 20 minuter med Saltsjöbanan in till centrala Stockholm. Kanske är du en av dem som vill njuta av naturen och skärgården inpå knuten, samtidigt som du har Stockholm på en armlängds avstånd?

Du kan ta ett dopp vid stranden på Badholmen, njuta av årstiderna i skogen och åka långfärdsskridskor på Lännerstasundet när isen har lagt sig. De gröna gårdarna mellan husen bjuder också in till picknick och lek. Samtidigt som vi utvecklar Fisksätra Entré så utvecklar vi också Fisksätra Centrum till ett mer trivsamt och tryggt centrum för närservice.

>>LÄS MER OM FISKSÄTRA

Vill du hellre köpa en bostad i Fisksätra?

Kolla då in vårt projekt brf Saltsjöblick istället!

Ta mig till brf Saltsjöblick!

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

 

miljöbyggnad

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med. Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

 

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete kommer Sjölyckan ha solceller installerade på taken för att kunna försörja större delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev