Venera, Vega i Haninge

FAKTA VENERA:

ANTAL LÄGENHETER: 76 hyresrätter

STORLEKAR: 1 till 3 ROK

UTHYRNINGSSTART: Påbörjas preliminärt sommaren 2023

INFLYTTNING: Påbörjas preliminärt februari 2024

TOTALENTREPRENÖR: NCC

ARKITEKT: In Praise of Shadows

Venera har en intressant fasadbeklädnad som består av robust ljus stålplåt som ändrar karaktär efter hur himmelsljuset reflekteras. Sadeltaket, som är småstadsinspirerat, är utrustat med solceller på den södra sidan. De mörkare fönsterkarmarna skapar en fin kontrast mot fasaden och även mot grönskan runt omkring. Entrén bjuder in och ger ett varmt välkomnande genom träribbor i tak och på fasaden. Sittbänk finns både utomhus under tak samt inne i entréhallen

- Arkitektens ord, In Praise of Shadows

Venera - ett hem med miljön i fokus!

Längtar du efter ett modernt hem som präglas av genomtänkta och hållbara material?
Venera, som består av 2 huskroppar, är beklädda med stålplåt som är ett robust och hållbart material som håller över tid, kräver lite underhåll och har stora möjligheter att återvinnas. Stålfasaden fångar även upp himlens alla olika skepnader och reflekterar det vackra ljuset.

Förutom den lite tuffare stålfasaden så bryter entrén av med mjukare inslag av trä för en härlig blandning. I entrén och trapphusen är det betongen som bidrar med sin robusta känsla. Väggarna av varmgrå råbetong och slipade betonggolv samt svarta ståldetaljer och inslag av svart glansigt kakel bidrar till den industriella känslan. Trapphusen är som ett konstverk i sig!

Med omtanke om både människa och miljö bygger vi hållbart för att certifiera enligt Svanen. Att satsa på grön el och värme är en självklarhet för oss och därför försörjs fastigheten delvis av solceller på taket och av el från vindkraft.

Bilderna är visionsbilder och ska skapa en känsla.
Bilderna är visionsbilder och ska skapa en känsla.

Vi har valt att arbeta med robusta material som håller över tid där materialens egenkaraktär skapar uttrycket. Det är ärliga hus som redovisar byggmaterialen i dom gemensamma utrymmen utan falsk blygsel. I entrén och trapphusen är det betongen som bidrar med sin levande materialitet, ger rummen basfärg och är robust. Väggarna av varmgrå råbetong och slipade betonggolv samt svarta ståldetaljer och inslag av svart glansigt kakel bidrar till den industriella känslan medan dörrar i ekkulör skänker rummet värme och skvallrar om ett annat liv bakom dörrarna.

- Arkitektens ord, In Praise of Shadows

Venera - bo med genomtänkta val!

I Venera bor du i en tidlös och harmonisk lägenhet med generösa fönster som skapar ett härligt ljusflöde. Lägenheterna genomsyras av hållbara och kvalitativa produkter som samtidigt är trendigt och funktionellt.

Detaljer som mörkt klinkergolv i badrum samt genomgående parkettgolv i hela lägenheten ger ett lugnt intryck. Badrummet är fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin i de mindre lägenheterna. Det vita, fullutrustade och stilrena köket ger plats för gemensamskap och bjuder in till trevliga matlagningsstunder.

Balkonger och uteplatser är generösa och skapar ytterligare ett privat rum att umgås i, samtidigt som utformningen med glaspartier som räcken släpper in solens strålar. Alla lägenheter förutom ett fåtal i storlek 1 rum och kök har uteplats eller balkong.

Bilderna är visionsbilder och ska skapa en känsla.
Bilderna är visionsbilder och ska skapa en känsla.

Vad händer på bygget just nu?

Venera fortsätter att växa fram!
Stomarbetet pågår för båda husen som utgör Venera och våningsplan för våningsplan läggs på. På ena huskroppen har vi även börjat montera ställning för att kunna påbörja fasadarbeten inom kort.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Svanen

Svanencertifieringen intygar att våra bostäder är byggda efter höga miljö- och hälsokrav på produkt- och miljöval, har en låg energiförbrukning och ett trivsamt inomhusklimat. Bra för både plånboken, miljön och din egen hälsa

Solceller

Att satsa på grön el och värme är en självklarhet för oss, fastigheten försörjs delvis av solceller på taket och av el från vindkraft.

Stålfasad

Stålplåt är ett robust och hållbart material som håller över tid, kräver litet underhåll och har stora möjligheter att återvinnas. Och ger självklart ett lite tuffare utseende!

Grön betong

Venera byggs med grön betong som innebär att betongens klimatpåverkan minskar med upp till 50 % med bibehållen livslängd och kvalitet.