Venera, Vega i Haninge

Venera består av 2 huskroppar som är beklädda med stålplåt. Ett robust och hållbart material som håller över tid, kräver lite underhåll och har stora möjligheter att återvinnas. Stålfasaden fångar även upp himlens alla olika skepnader och reflekterar det vackra ljuset.

Förutom den lite tuffare stålfasaden så bryter entrén av med mjukare inslag av trä för en härlig blandning. I entrén och trapphusen är det betongen som bidrar med sin robusta känsla. Väggarna av varmgrå råbetong och slipade betonggolv samt svarta ståldetaljer och inslag av svart glansigt kakel bidrar till den industriella känslan. Trapphusen är som ett konstverk i sig!

Med omtanke om både människa och miljö har vi byggt hållbart för att certifiera enligt Svanen. Att satsa på grön el och värme är en självklarhet för oss och därför försörjs fastigheten delvis av solceller på taket och av el från vindkraft.

Fakta:

Venera är inflyttat och klart! 

ANTAL LÄGENHETER: 76 hyresrätter

STORLEKAR: 1 till 3 ROK om 32-82kvm

TOTALENTREPRENÖR: NCC

ARKITEKT: In Praise of Shadows

Vi har valt att arbeta med robusta material som håller över tid där materialens egenkaraktär skapar uttrycket. Det är ärliga hus som redovisar byggmaterialen i dom gemensamma utrymmen utan falsk blygsel. I entrén och trapphusen är det betongen som bidrar med sin levande materialitet, ger rummen basfärg och är robust. Väggarna av varmgrå råbetong och slipade betonggolv samt svarta ståldetaljer och inslag av svart glansigt kakel bidrar till den industriella känslan medan dörrar i ekkulör skänker rummet värme och skvallrar om ett annat liv bakom dörrarna.

- Arkitektens ord, In Praise of Shadows

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Svanen

Svanencertifieringen intygar att våra bostäder är byggda efter höga miljö- och hälsokrav på produkt- och miljöval, har en låg energiförbrukning och ett trivsamt inomhusklimat. Bra för både plånboken, miljön och din egen hälsa

Solceller

Att satsa på grön el och värme är en självklarhet för oss, fastigheten försörjs delvis av solceller på taket och av el från vindkraft.

Stålfasad

Stålplåt är ett robust och hållbart material som håller över tid, kräver litet underhåll och har stora möjligheter att återvinnas. Och ger självklart ett lite tuffare utseende!

Grön betong

Venera byggs med grön betong som innebär att betongens klimatpåverkan minskar med upp till 50 % med bibehållen livslängd och kvalitet.

Att bo i Vega

Läs mer om den nya stadsdelen som växer fram.

Våra kvarter - Vega