Tynnered

Tynnered är beläget i Västra Frölunda, här har du nära till havet, grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar samt goda kommunikationer in till centrum.

 

Våra fastigheter i Tynnered

Tynnered i siffror

 • 3

  Kvarter

 • 1579

  Lägenheter

 • 11

  Lokaler

 • 1

  Äldreboende

 • 133

  Trygghetsboende

 • 1

  Förskola

Natur och fritid

I Tynnered har du nära till både natur och hav. Det tar endast tio minuter att cykla till närmsta badplats, och naturen finns runt hörnet. I Smyckeparken finns ett nybyggt utegym och aktivitetsyta. På Briljant- och Smaragdgatan finns fotbollsplan och flera lekplatser för barn. I närheten ligger även Vättnedalskolan som har en stor fotbollsplan. Inte långt bort finner du Välens naturreservat med stor artrikedom för fåglar. Här är vackert att promenera runt och titta. Du har även Välens idrottsplats runt knuten, vilken också ligger i anslutning till en golfbana. På gångavstånd ligger det nyupprustade Opaltorget.

Skola och förskola

Precis intill området Briljant- och Smaragdgatan ligger Vättnedalsskolan, med åk F – 6. Även Ängåsskolan har verksamhet för elever F – 6. För de äldre eleverna finns Frejaskolan med F – 9. Frejaskolan har även en grundsärskola för åk 1-9. I närheten av Briljant- och Smaragdgatan ligger friskolan Drakbergsskolan. Du har också flertalet förskolor i området, både kommunala och privata, bland annat en nybyggd förskola på Smaragdgatan.

I Tynnered samverkar vi med Göteborgs Stad, Räddningsmissionen och Önnereds HK med flera olika projekt under paraplyet Skolan som arena. Alla syftar till att ge barn och unga en god skolgång, framtidstro och meningsfull fritid. Läs mer här >

Vardagsservice, butiker och lite till

En hållplats bort med spårvagn ligger Frölunda Torg, ett av Göteborgs största köpcentrum. Där hittar du allt du kan tänka dig i form av service; bank, matbutik, apotek, shopping, saluhall, frisör och vårdcentral. Intill Smyckeparken finns ICA Supermarket. På Opaltorget hittar du en välsorterad Hemköp. 

I närområdet finns flertalet pizzerior, bland annat prisbelönta Sannegårdens Pizzeria. Vill du äta extra gott cyklar du till anrika Jungman Janssons på mindre än 10 minuter.

Resa till och från hemmet

Närmsta hållplats för kollektivtrafik är Smaragdgatan och Briljantgatan.  Här går spårvagn 1 och 7, som tar dig till centrum via Frölunda Torg. Därifrån är det enkelt att byta till buss eller spårvagn mot havet, centrum eller Mölndal och Mölnlycke.

I området finns tillståndsparkering, vilket betyder att du inte har en fast plats, utan får stå på alla parkeringar som tillhör området.

Cykel- och gångvägar är väl utbyggda in mot stan och ner mot Näset och havet.

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Modernisering av lägenheter

Alla lägenheter på Briljant- och Smaragdgatan har genomgått en varsam modernisering vilket bland annat innebar att stammar har nytts, badrummen renoverats, ventilationssystem förbättrats och köken utrustats med köksfläkt.

Trygghetsboenden

I Smyckeparken har vi omvandlat 100 lägenheter till Trygghetsboenden. En satsning för de äldre i vårt område som vill bo kvar länge. Lägenheterna har förberetts så att människor ska känna sig trygga och trivas i de områden där de bor. En av Stena Fastigheter anställd Trygghetsvärd finns i området för att skapa gemenskap mellan grannarna och vara behjälplig till de som bor i Trygghetsboende.  

Belysning för trygg utomhusmiljö

Flera insatser har gjorts på Briljant- och Smaragdgatan för att bidra till en tryggare utomhusmiljö och gemensamma utrymmen. All belysning på fasader och stolpar har bytts ut och ytterligare 90 nya belysningspunkter har satts upp. Även inne i trapphusen har belysningen setts över. Entré- och förrådsdörrar har bytts ut och ersatts av säkerhetsdörrar och ståldörrar. I Smyckeparken har entrésystem setts över och trevliga uterum har skapats, bland annat ett utegym. 

Nya bostäder

Som en av Sveriges största fastighetsägare agerar Stena Fastigheter långsiktigt och adderar nya bostäder och arbetsplatser till sina kvarter där det är möjligt. I Tynnered har vi byggt ett äldreboende, ett hyreshus med 73 lägenheter för seniorer samt en förskola.