Smaragden

Det nybyggda huset Smaragden ligger nära naturområden, havet och kollektivtrafiken. Alla lägenheter är tillgänglighetsanpassade och några är trygghetsboenden. Huset är byggt med fokus på extra service och består av 73 lägenheter i olika storlekar. I huset finns det en gemensam lokal med kök, bibliotek, TV-rum och hobbyrum. Här finns även en trygghetsvärd som skapar aktiviteter tillsammans med de boende. Smaragden är en plats för dig som vill ha din egen lägenhet men nära till att umgås med grannarna.  

Ring oss!

Har du frågor eller vill anmäla intresse hör av dig till vår uthyrare:
Moa Svensson, 010-167 52 04.

Närområdet

På Smaragdgatan i Tynnered har du närhet till havet, handeln och de goda kommunikationerna in till centrum. Du har dessutom grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar runt knuten. Tar du spårvagnen två hållplatser bort befinner du dig på Frölunda Torg som erbjuder all service du kan behöva. För dig med kulturintresse finns Frölunda kulturhus. Intill Smaragden ligger det nybyggda äldreboendet.

Leva och bo i Tynnered

Modern planlösning med hög standard
Modern planlösning med hög standard

Lägenheterna

Alla lägenheter är tillgänglighetsanpassade och har fönster i två väderstreck. Det finns flera olika lägenhetsstorlekar att välja mellan, allt från 1,5 rok till 4 rok. Materialen i lägenheterna är valda för att vara lättskötta och det är förberett för installation av tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Alla lägenheterna är utrustade med mikro.

Förutom entrébalkong finns det även en balkong åt motsatta hållet. Du kommer att kunna välja mellan sol, skugga, gemensamt eller avskilt. Kaffe och kaka smakar gott oavsett vilket balkongläge du väljer!

Se alla planlösningar

Kommunikationer

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från Smaragden. Det finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Till det erbjuder vi säker cykelparkering samt tillståndsparkering. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till Frölunda Torg.

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Tryggt och grönt

För att bidra till trygghet och samhörighet i området jobbar vi långsiktig med relationsförvaltning, vårt arbetssätt för social hållbarhet. Tillsammans med våra hyresgäster och andra aktörer skapar vi olika aktiviteter. 

Resa hållbart

Det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart i våra kvarter. Hos oss ska du kunna resa på ett hållbart sätt, därför erbjuder vi olika mobilitetslösningar och har en dialog med staden kring cykelvägar, kollektivtrafik och annan infrastruktur 

Trygghetsboende

I Smaragden finns trygghetsboende. Det betyder att viss extra service finns att tillgå, att dessa lägenheter är extra tillgänglighetsanpassade och byggda för att du ska kunna bo där länge. Dessutom har huset en egen trygghetsvärd som hjälper de boende att anordna gemensamma tillställningar för att skapa trygghet och gemenskap.   

Sök lediga lägenheter

Nedan finner du en interaktiv bild där du kan se vilka lägenheter som är lediga, hur stora de är och vilket våningsplan de ligger på.