Sätra

Sätra ligger nära staden men också alldeles intill Mälaren, som på sommaren bjuder in till bad och lek. Vi vill att människor som bor och arbetar hos oss i Sätra ska trivas, kännas sig trygga och stanna kvar länge.

Sätra i siffror

  • 4

    Fastigheter

  • 328

    Bostäder

  • 1965

    Byggår

Här bor du granne med Mälaren

Bor du Sätra kan du med en kort promenad ta dig ner till Mälaren och ta ett bad på Sätrabadet, ta en glass i kiosken eller gymma i utegymmet. Även Mälarhöjdsbadet ligger i närheten.
Längs med Mälaren ligger hela Sätraskogens naturreservat med en strandpromenad som sträcker sig från Liljeholmen till Vårberg. Här kan du njuta av vandring genom öppna ängar, ekbackar, gammal granskog och se ut över fjärden.

Skola, förskola och kreativitet

I Sätra med omnejd finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium. T.ex. Sätraskolan med elever från F-9 och Internationella Engelska skolan Skärholmen. Här är det lätt för ungdomarna att aktivera sig på områdets sporthallar och idrottsplatser. För de yngre finns det många fina parker och lekplatser.
Flertalet förskolor, lekplatser och grönytor finns också i området.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Intill kvarteret ligger Sätra centrum där du bland annat hittar livsmedelsbutiker, restauranger, läkarhus, gym, frisör och andra affärer. Tar du bilen cirka 10 minuter kan du smidigt åka till Skärholmens centrum, IKEA, Heron City och Kungens kurva med dess fulla serviceutbud.

Resa till och från hemmet

Att ta sig till och från Sätra är enkelt, oavsett om du kommer med bil, buss eller tunnelbana. Kommer du med bil längst E4 Södertäljevägen svänger du enkelt av vid Bredäng och åker sedan några minuter på innervägen. Med tunnelbanans röda linje vid Sätra är du inne i Stockholms city på knappa 15 minuter. Du kan även åka buss till och från Sätra.