Sköndal

Stadens utbud, skogens lugn och vattnets blänk finns alltid nära i Sköndal. Runt hörnet hittar du Drevvikens naturområden som erbjuder friluftsliv, badplatser och skridskoåkning. Sköndals mysiga närcentrum erbjuder såväl service som shopping och mötesplatser. Sköndal passar både barnfamiljer, pensionärer och singelhushåll. Här har du allt det dagliga du behöver.

Sköndal i siffror

 • 23

  Fastigheter

 • 1960

  Byggår

 • 739

  Hyresrätter

 • 20

  Lokaler

Här bor du granne med Drevviken

Bor du i Sköndal kan du på cirka 5 minuter ta dig till Sköndalsbadet som ligger vid Drevviken. Här finns sandstrand, bryggor och utegym. Runt om Drevviken finns även naturområden som bjuder in till friluftsliv och på vintern plogas skridskobanor upp. I Sköndals centrum och vid Sköndals nya handelsplats hittar du också gym. 

Skola, förskola och lek

I kvarteret finns 3 stycken förskolor. En kommunal, en aktiebolagsdriven och ett personalkooperativ. Sandåkraskolan och Sköndalsskolan är grundskolorna i närheten upp till årskurs 6. Kring centrala Sköndal finns också flertalet förskolor och på gårdarna finns lekplatser och grönytor som bjuder in till lek. Livet är enkelt för dig som bor här med barn i olika åldrar.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Här bor du intill kvarterets alldeles egna Sköndals Centrum. Här finns mataffär, vårdcentral, apotek, inredningsbutiker och restauranger. Här ligger också Sköndalsgården som är en ideell förening mitt i centrum som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Ett stenkast bort, mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen, ligger en ny handelsplats med Willys, Systembolaget, Plantagen och Max. 

Resa till och från hemmet

Precis bredvid Sköndals Centrum finns bussar som tar dig direkt till Gullmarsplan, Farsta Centrum och Skarpnäck. Vill du cykla eller gå så kan du säkert och tryggt ta dig via Sköndals gång- och cykelvägar.
Du tar dig enkelt hit med bil från riksväg 73.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Cykelpump

Vi vill uppmuntra våra kunder till att välja de mer hållbara transportsätten och har därför installerat en cykelpump i Sköndals Centrum så att alla kan pumpa sina cyklar när behovet finns.

Planteringsdagar

Varje vår och höst bjuder vi in våra hyresgäster till våra planteringsdagar. Vi bjuder på blommor och växter som främjar våra pollinatörer och bidrar till ett hållbart kretslopp.

Laddstationer

Vi kommer installera laddstolpar i kvarteret för att möta den växande marknaden av el- och hybridbilar. 

Pågående projekt i Sköndal