Fisksätra

Fisksätra är attraktivt och välmående. Med en blandning av olika boendeformer samt av människor i olika åldrar med olika bakgrunder och erfarenheter vill vi skapa en plats som präglas av gemenskap och närhet. Här finns närheten till varandra. Men också till staden, havet och naturen.

Vi är på väg mot framtidens Fisksätra och rustar upp våra hus. Nyligen har vi även kommit igång med att bygga cirka 370 nya hem, förskola och äldreboende. Så att fler får chansen att upptäcka Fisksätra!

Fisksätra i siffror

 • 32

  Fastigheter

 • 80

  Lokaler

 • 1971

  Byggår

 • 2575

  Lägenheter

Natur och fritid

Tack vare Fisksätras unika läge finns havet, skogen och naturen alldeles utanför dörren. Det är den närheten som gör att så många redan trivs här idag. Du kan ta ett bad vid stranden på Badholmen på sommaren, en promenad i skogen eller varför inte åka långfärdsskidor på Lännerstasundet på vintern? Utöver detta finns det även gott om fina platser för picknick mellan gårdarna, ett spel boule och mysiga grillplatser på badholmen. Går du över Fisksätravägen hittar du även Fisksätra IP vackert beläget vid vattnet. I området finns också flertalet lekplatser och hundrastgårdar.

Skola och förskola

I närheten ligger flertalet förskolor; du hittar bland annat Gläntan, Krabban och Fiskarhöjdens förskola samt öppna förskolan som ligger på Fisksätra torg. Alla dessa förskolor ligger inom gångavstånd.

För barn i skolåldern har Viktor Rydberg skola i Nacka öppnat upp efter renoveringen med plats för 540 elever i årskurs F-9. Viktor Rydbergs skola i Nacka utsågs även till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2022. Något vi är extra stolta över!
Utanför Fisksätra finns flertalet andra skolor och förskolor bland annat i Neglinge och Igelboda. Du hittar även flera gymnasieskolor i Nacka som till exempel Nacka gymnasium, YBC, Praktiska och NTI.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

Här bor du intill områdets alldeles egna Fisksätra centrum, men också till välkända handelsplatser som Nacka forum och Sickla. I Fisksätra centrum kan du hitta allt det nödvändiga, en stor och välsorterad ICA, frisörsalong, apotek, Fitness 24 seven, restauranger, bibliotek och mycket mer. 
Just nu utvecklar vi Fisksätra centrum - för ett ännu mer levande Fisksätra.

Resa till och från hemmet

Fisksätra är fantastiskt beläget intill Saltsjön och Nackareservatet. Här finns möjligheter till friluftsliv både i skog och till havs. Samtidigt tar det bara 20 minuter med Saltsjöbanan in till Stockholm City. I samband med att banan rustas upp kommer det att bli fler tåg, tätare turer och enklare angöring till och från tågen. Det finns även goda bussförbindelser till Nacka, Sickla och Slussen. Kommer du med bil så svänger du enkelt av 222:an mot Saltsjöbadsleden. Ut i naturen eller in till stan, här möts helt enkelt det bästa av två världar.

Kulturliv och mycket mer

Här möts det bästa av flera världar. Fisksätra har idag cirka 8 000 invånare och cirka 80 olika kulturella ursprung. Det ger Fisksätra ett rikt förening- och kulturliv och en stolthet över sitt område. Fisksätra Folkets hus är ett av Nacka kommuns fyra kulturhus och fungerar som en infrastruktur för kulturaktörer, föreningar och andra kulturaktiviteter i Fisksätra. Det finns även många andra föreningar och organisationer så till exempel PRO, Fisksätra Museum, Darra Kulturskola, Fisksätra Fritidsgård och Guds Hus som är en gemensam plats för Nackas Muslimska Förening, Svenska Kyrkan och Katolska Församlingen. Fisksätra är en unik plats med en mångkulturell bakgrund med stark gemenskap.

Med rötter från 300-talet

Fisksätras historia sträcker sig ända tillbaka till 300-talet. Den nuvarande bebyggelse stod däremot färdigt 1974.
Då var den nya förorten ett resultat av det miljonprogram som togs fram för att lösa bostadsbristen efter krigstiden. Arkitekterna var Tore Forsman, Ulf Snellman och Kjell Rosenberg. Husen byggdes på jordbruksmark som från tidigt 1700-tal tillhörde arrendegården Fisksätra, vars huvudbyggnad låg vid nuvarande Harrgatan 15.
Läs mer om Fisksätras historia här >>

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Modernisering av husen

Alla lägenheter i Fisksätra håller på att genomgå en varsam modernisering vilket bland annat innebär att alla garagen renoveras, alla tak och fönster byts ut och samtidigt utvecklar vi centrum.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller successivt på de nya taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Sorteringsmöjligheter

Vi arbetar ständigt med vårt miljöarbete och har kompletta återvinningsrum med så många fraktioner som möjligt för att våra du som boende ska kunna sortera ditt avfall. 

Nya bostäder

Som en av Sveriges största fastighetsägare tänker vi långsiktigt och vill skapa nya bostäder till våra kvarter och därmed blanda ny bebyggelse med befintlig. I Fisksätra kommer vi bygga både bostads- och hyresrätter samt äldreboende och förskola.