Fisksätra

Fisksätra är attraktivt och välmående med en blandning av olika boendeformer, av människor i olika åldrar med olika bakgrunder och erfarenheter, vill vi skapa en plats som präglas av gemenskap och närhet. Här finns närheten till varandra. Men också till staden, havet och naturen.
Vi är på väg mot framtidens Fisksätra och rustar upp våra hus och har precis kommit igång med nyproduktionen som kommer ge cirka 370 nya hem, förskola och äldreboende.

Fisksätra i siffror

 • 28

  Fastigheter

 • 80

  Lokaler

 • 1971

  Byggår

 • 2575

  Lägenheter

Dialogloungen

Vi har öppet igen!

Läs mer här

Natur och fritid

Tack vare Fisksätras unika läge finns havet, skogen och naturen alldeles utanför dörren. Det är den närheten som gör att så många redan trivs här idag. Du kan ta ett bad vid stranden på Badholmen på sommaren, en promenad i skogen eller varför inte åka långfärdsskidor på Lännerstasundet på vintern? Utöver detta finns det även gott om fina platser för picknick mellan gårdarna, ett spel boule och mysiga grillplatser på badholmen. Går du över Fisksätravägen hittar du även Fisksätra IP vackert beläget vid vattnet. I området finns också flertalet lekplatser och hundrastgårdar.

Skola och förskola

I närheten ligger flertalet förskolor; du hittar bland annat Gläntan, Krabban och Fiskarhöjdens förskola samt öppna förskolan som ligger på Fisksätra torg. Alla dessa förskolor ligger inom gångavstånd.

För barn i skolåldern har Viktor Rydberg skola Fisksätra öppnat upp efter renoveringen med plats för 540 elever i årskurs F-9.  Utanför Fisksätra finns flertalet andra skolor och förskolor bland annat i Neglinge och Igelboda. Du hittar även flera gymnasieskolor i Nacka som till exempel Nacka gymnasium, YBC, Praktiska och NTI.

Vardagsservice, butiker och lite till

Här bor du intill områdets alldeles egna Fisksätra centrum, men också till välkända handelsplatser som Nacka forum och Sickla. I Fisksätra centrum kan du hitta allt det nödvändiga, en stor och välsorterad ICA,
frisörsalong, apotek, restauranger, bibliotek och mycket mer. 

Resa till och från hemmet

Fisksätra är fantastiskt beläget intill Saltsjön och Nackareservatet. Här finns möjligheter till friluftsliv både i skog och till havs. Samtidigt tar det bara 20 minuter med Saltsjöbanan in till Stockholm City. I samband med att banan rustas upp kommer det att bli fler tåg och tätare turer. Det finns även goda bussförbindelser till Nacka, Sickla och Slussen. Kommer du med bil så svänger du enkelt av 222:an mot Saltsjöbadsleden. Ut i naturen eller in till stan, här möts helt enkelt det bästa av två världar.

 

Kulturliv och mycket mer

Här möts det bästa av flera världar. Fisksätra har idag cirka 8 000 invånare och cirka 80 olika kulturella ursprung. Det ger Fisksätra ett rikt förening- och kulturliv och en stolthet över sitt område. Fisksätra Folkets hus är ett av Nacka kommuns fyra kulturhus och fungerar som en infrastruktur för kulturaktörer, föreningar och andra kulturaktiviteter i Fisksätra. Det finns även många andra föreningar och organisationer så till exempel PRO, Fisksätra Museum, Darra Kulturskola, Fisksätra Fritidsgård och Guds Hus som är en gemensam plats för Nackas Muslimska Förening, Svenska Kyrkan och Katolska Församlingen. Fisksätra är en unik plats med en mångkulturell bakgrund med stark gemenskap.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Modernisering av lägenheter

Alla lägenheter i Fisksätra håller på att genomgå en varsam modernisering vilket bland annat innebär att alla garagen renoveras, alla tak och fönster byts ut och samtidigt utvecklar vi centrum och bygger nya bostäder. 

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller successivt på de nya taken för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Sorteringsmöjligheter

Vi arbetar ständigt med vårt miljöarbete och håller på att införa matavfallssortering för hela Fisksätra. Vi ser även över alla återvinningsrum och försöker erbjuda så många fraktioner som möjligt för att våra hyresgäster ska kunna sortera sitt avfall. 

Nya bostäder

Som en av Sveriges största fastighetsägare tänker vi långsiktigt och vill skapa nya bostäder till våra kvarter och därmed blanda ny bebyggelse med befintlig. I Fisksätra kommer vi bygga både bostads- och hyresrätter samt äldreboende och förskola.