Bredäng

I Bredäng äger och förvaltar vi idag ca 720 lägenheter. Bredäng ligger nära staden men också alldeles intill Mälaren, som på sommaren bjuder in till bad och lek. Vi vill att människor som bor och arbetar hos oss i Bredäng ska trivas, kännas sig trygga och stanna kvar länge. Vi rustar upp och förnyar med stambyte, renovering, fönsterbyte och genomför en rad olika åtgärder för ökad trygghet. Vi vill skapa ett tryggt och hållbart boende i Bredäng som ska hålla i många år till.

Bredäng i siffror

  • 11

    Fastigheter

  • 721

    Hyresrätter

  • 1970

    Byggår

Här bor du granne med Mälaren

Bor du i Bredäng kan du med en kort promenad ta dig ner till Mälaren och ta ett bad på Mälarhöjdsbadet, ta en glass i kiosken, gymma i utegymmet eller kanske jogga längst Bredängsspåret. Under vår- och sommarmånaderna kan du ta med familjen eller vännerna och spela minigolf på Bredängs Minigolf. I närheten ligger Sätraskogens naturresarvat där du kan vandra genom öppna ängar, ekbackar och gammal granskog. I Bredäng finns något för alla.

Skola, förskola och kreativitet

I Bredäng med omnejd finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium. T.ex. Bredängsskolan med elever från F-9 och Skärholmens gymnasium som ligger några stationer bort. Här är det lätt för ungdomarna att aktivera sig på områdets alla sporthallar och idrottsplatser. En annan plats som står öppet för alla ungdomar är, Värmeverket som ligger på Bredängsvägen 203.
Föreningen Värmeverket är en kreativ hub i ett gammalt värmeverk i Bredäng. Här samlas unga entreprenörer som vill satsa på sin kreativitet och under sommaren 2020 bidrog vi på Stena Fastigheter till att Värmeverket kunde hålla öppet dygnet runt. Detta gjordes för att möjliggöra att det fanns en trygg och kreativ plats att vistas på för ungdomar och unga vuxna.

 

Vardagsservice, butiker och lite till

På endast några minuters promenad tar du dig till Bredängs centrum där du bland annat hittar matbutik, vårdcentral, tandläkare, frisör, badhus, bibliotek och flera andra företag och organisationer. Tar du bilen cirka 10 minuter kan du smidigt åka till Skärholmens centrum, IKEA, Heron City och Kungens kurva med dess fulla serviceutbud.

Resa till och från hemmet

Att ta sig till och från Bredäng är enklelt, oavsett om du kommer med bil, buss eller tunnelbana. Kommer du med bil längst E4 Södertäljevägen svänger du enklet av vid Trafikplats Bredäng. Med tunnelbanans röda linje och är du inne i Stockholms city på knappa 18 minuter. Du kan även åka buss till och från Bredäng.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete installerar vi solceller successivt taken i området för att kunna försörja stora delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Fönsterbyte

Vi har under 2021 bytt alla fönster i området. När vi byter fönster i våra äldre hus sätter vi in nya fönster med så kallat energiglas. Dessa fönster ger bättre isolering mot kyla och ljud än de fönster som sitter i just nu. De nya moderna fönstren släpper även ut mindre värme vilket betyder att det går åt mindre energi för uppvärmning, vilket är bra för miljön.

Svampträdet

I Bredäng har två Oxelträd länge vuxit varav det ena trädet behövdes tas ned. Tack vare dialog med en mykolog från Lövhagen har vi kunnat ge det andra trädet en chans till överlevnad genom något som kallas inokulering. Då ges substansen mykorrhiza till trädet vilket ger trädet bättre möjligheter att klara sig. Mykorrhiza gör att trädet och svampen samarbetar bättre och på så sätt kan trädet få både mer näring och vatten.

Pågående projekt i Bredäng