Nu öppnar vi ansökningsperioden för sommarjobb 2019

Varje år erbjuder vi 300 sommarjobb till ungdomar mellan 16 och 20 år som bor i våra bostadsområden. Vi erbjuder också sommarjobb till arbetsledare. Sommarjobben är en del av vår Relationsförvaltning där vi arbetar för att skapa trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer.

Vi vill att ungdomar i Stena Fastigheters kvarter ska ha goda förutsättningar i livet och att har det roligt på fritiden. I vårt arbete med relationsförvaltning har vi därför valt att fokusera på arbete, skola, fritid och trygghet där ett exempel är sommarjobb till ungdomar.

Sommarjobben är vårt största åtagande inom vår relationsförvaltning. Jag är stolt över att vi sedan starten har kunnat erbjuda 1800 unga i våra områden sommarjobb. Det är också roligt att vi utvecklar arbetssättet och hittar lokala varianter.

Cecilia Fasth, VD och koncernchef Stena Fastigheter Cecilia Fasth, VD och koncernchef Stena Fastigheter


Årets ansökningsperiod öppnar den 11 februari för arbetsledare och den 18 februari för sommarjobbare. Arbetsuppgifterna är precis som under tidigare år fastighetsnära med områdesskötsel i fokus. Men när årets ansökningsperioder snart öppnar kan vi erbjuda lokala varianter utöver det breda sommarjobbsuppdraget. I Göteborg fortsätter det framgångsrika upplägget med Förändringsagenter, i Stockholm samarbetar vi med Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll och i Malmö fortsätter vi samarbetet med läxhjälpen på Hermodsdalsskolan där alla elever som höjer sina betyg får sommarjobb hos oss.

Då detta är ett projekt inom Relationsförvaltning går sommarjobben för ungdomar i första hand till våra hyresgäster. Arbetsledarna behöver inte vara boende hos oss.  Läs mer om våra sommarjobb och ansök som arbetsledare här.  

Ansökan till sommarjobb öppnar 18 februari, här kan du söka sommarjobb hos oss.